Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rejtélyes halálos liftbaleset Franciaországban

2008.03.03. Bata Attila

Rejtélyes halálos liftbaleset Franciaországban A síelés francia szerelmesei még mindig csak találgatnak, hogyan történhetett a szombat délutáni rejtélyes baleset Chamonix egyik népszerű kabinos liftjén. A találgatások legfőbb oka, hogy a rendőrség nem sok mindent árult el, csak annyit tudni, hogy egy fiatalember a kabin üvegén keresztül kizuhant a liftből.

A francia lapok szerint négy 32-35 év közötti fiatalember, akik gyermekkoruk óta közeli barátságban állnak egymással a reggelt még a fenti pályákon kezdték síeléssel. A három hódeszkás és egy síelő a délutánt már a vendéglőkben töltötte, mert a pályák már kevésbé voltak alkalmasak csúszásra.

Késő délután a Planpraz kabinos lifttel indultak lefelé, és hivatalosan csak annyit lehet tudni, hogy egyikük a kabin üvegablakán keresztül kizuhant a liftből és körülbelül 25 méteres zuhanás után azonnal életét vesztette. A rendőrség jelenleg is kihallgatja a lift másik három utasát, azonban nevüket és állampolgárságaikat nem hozták nyilvánosságra.

A rendőrség megerősítette, hogy a fiatalok fogyasztottak alkoholt, de nem voltak erősen ittas állapotban. A kizuhant fiatalember ruházatán talált nyomokból a rendőrség nem zárja ki annak a lehetőségét sem, hogy erőszakkal nyomták a fiatalembert a liftajtóval szembeni üvegnek, amely összetört a nyomás alatt. A lifttársaság szerint a kabinüvegnek ki kellett volna bírnia ilyen erősségű nyomást.

Szemtanúk szerint a fiatalok hangosan mulatozva hintáztatták a kabinost. Lentről úgy tűnt, hogy a bennülők egymást lökdösve próbálták hintáztatni a kabinost. A lifttársaság és a rendőrség csak annyiban kommentálta a sajtóhíreket, hogy az utasok nem tartották be a liftállomásokon kifüggesztett szabályzat előírásait.

Még szombat este az összes kabint átvizsgálták, de semmi szokatlant nem találtak, és vasárnap reggeltől ismét közlekedett a Planpraz lift.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.