Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chamonix: aki vonattal jön, ajándékot kaphat

2008.02.28. Bata Attila

Chamonix: aki vonattal jön, ajándékot kaphat A világ vezető síterepei igyekeznek minél több figyelmet fordítani a környezetvédelemre. Európa egyik legdrágább, és legfelkapottabb síterepe, a Mont Blanc lábainál fekvő Chamonix most azokat próbálja jutalmazni, akik környezetbarát közlekedési eszközzel, vagyis vonattal jönnek ide síelni.

A helyi turisztikai hivatal minden szombaton este hatkor sorsolást tart a hivatal irodájában. A sorsoláson azok vehetnek részt, akik vonattal érkeztek a síterepre, ezt elegendő a vonatjeggyel igazolni. A nyertes jutalma egy csodaszép kosár megtöltve a környék jellegzetes sajtjaival, boraival, egyéb élelmiszereivel és termékeivel.

A síterep célja, hogy felhívja a síelők figyelmét a környezet megóvására, amelyben maguk is próbálnak példát mutatni. Chamonix várhatóan április végére teljesíti a legszigorúbb környezetvédelmi előírásokat megkövetelő ISO 14001 szabvány feltételeit, amellyel nem sok síterep büszkélkedhet.

Közben a síterep meghosszabbította a helyi busztársasággal kötött szerződését, amelytől azt várják, hogy tovább javulnak a helyi buszközlekedés feltételei. A környezetvédelmi szempontból is fontos buszközlekedés támogatásához nyújtott segítségből, a vállalat idén lecseréli az összes ötévesnél idősebb autóbuszát.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.