Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rengeteg súlyos balesettel indult a hét Ausztriában

2008.02.28. Bata Attila

Rengeteg súlyos balesettel indult a hét Ausztriában Már lassan a szezon utolsó hónapjába lépünk, de még mindig érkeznek hírek olyan balesetekről, amelynek hallatán az ember csak a fejét fogja, hihetetlen, hogy ilyen dolgok tudnak történni a sípályákon. Az alábbi összeállításunkban csak az utóbbi néhány nap szomorú eseményeiből válogattunk, és csak az osztrák pályákról.

Hétfőn reggel, nyitás után nem sokkal, a vorarlbergi Zürs síterepén szenvedett súlyos balesetet egy 36 éves holland síelő. Eddig érthetetlen okokból a Hexenboden pálya fölött közvetlenül közlekedő teherlift a nyitva tartás alatt is üzemelt, és a holland síelő már nem tudta kikerülni a váratlanul elékerülő teherliftet. A hollandot helikopterrel, fej- és tüdősérülésekkel szállították kórházba. A rendőrség eljárást indított a lifttársaság ellen.

Kedd délután egy német síelő magának köszönhette a szintén szokatlan balesetét a tiroli Scheffau am Wilden Kaiser síterepén. Egy piros pályán haladt, amikor önhibájából egy nagyot bukott majd az esés következtében áttörte a pálya melletti Hütte fakerítését, ahonnan háromméteres zuhanás után a vendéglő teraszára esett. A mozdulatlanul kiterülő negyven éves síelőt fejsérülésekkel szállították kórházba.

Hétfőn reggel St. Antonban egy brit síelő vesztette el uralmát a lécei felett és kisodródott a pályáról. Balszerencséjére, fejjel a pálya mellett található lavinafogó építménynek ütközött. A fejsérülései mellé még bordatörést is szenvedett.

A vorarlbergi Lech síterepén a buckapálya okozta az egyik tiroli síelő vesztét. Egy kellemetlen esés után a buckapálya néhány csigolyáját eltörte. A szomszédos Brand síterepén egy tizennégy éves holland lány hódeszkával ütközött egy fának, őt hátsérülésekkel vitték kórházba.

Pillanatnyi kihagyás az életébe került egy negyvenhat éves síelőnek a tiroli Seefeld terepén. A férfi egy hóágyúval ütközött, és a helyszínre érkező orvosok már nem tudtak rajta segíteni.

Egy tizennégy éves cseh fiú az idei szezon ötödik halálos áldozata Salzburg tartományban. Két cseh fiatal próbált átvágni a pályán, hogy az egyik lifttől beálljanak a másik lifthez Bad Gasteinban. A felülről érkező 38 éves svéd fiatalember elütötte őket, bár a cseh fiatalokon volt bukósisak, egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

Sajnos a balesetekről szóló híreket lehetne még folytatni. Számos esetben saját hibánkból kerülünk ilyen helyzetbe, de sajnos néha vannak külső körülmények, amelyekre nehéz felkészülni. Vigyázzunk magunkra a szezon hátralévő részében!

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.