Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hógarancia az idén Val Thorens pályáin

2008.06.30. Bata Attila

Hógarancia az idén Val Thorens pályáin Hógaranciával várja vendégeit Európa legmagasabban fekvő síterepe, a francia Val Thorens. Az üzemeltetők azt ígérik, hogy a következő szezonban Karácsonytól május elejéig az összes síliftnek legalább a hetven százaléka működni fog. Amennyiben nem, akkor a bérletesek kártérítést kapnak.

Bár a helyiek egyedinek hirdetik, a hógarancia fogalmával egyre több helyen találkozhatunk, egyre több utazási iroda prospektusaiban is szerepel ez a globális felmelegedés időszakában vendégcsalogatónak számító kifejezés. A hógarancia mindenhol mást jelenthet, meglepetések elkerülése érdekében, legtöbbször érdemes elolvasni az apró betűs részeket.

Val Thorens sem vállal túl nagy kockázatot, főleg ha kicsit jobban megnézzük a hógarancia feltételeit és a kompenzáció mértékét. Először is az Alpok legmagasabban fekvő (2300 méter) síterepéről van szó, ahol általában tényleg remek hóviszonyok várják a síelőket, hiszen a pályák 99 százaléka 2000 méter felett található, és a pályák negyven százaléka hóágyúzható.

Amennyiben a 29 liftnek kevesebb, mint a 70 százaléka üzemel, akkor egy, vagy akár több nap ingyen síelésre jogosultak azok, akik hatnapos bérletet váltottak. Ha az adott héten átlagban a lifteknek kevesebb, mint negyven százaléka üzemelne, akkor már négy ingyen napot kapnának a bérletesek, amelyet bármikor lesíelhetnek később a szezonban, vagy a következő évben. Amennyiben a liftek technikai probléma, vagy erős szél miatt nem közlekednek, arra nem érvényes a hógarancia.

Továbbá, csak azok élhetnek a hógaranciával, akik a síterep weboldalán keresztül foglalták le a szállásukat, vagy olyan utazási irodával érkeztek, amelyek részt vesznek ebben a programban.

Végül is komoly ok nincs az aggodalomra azoknak sem, akik nem veszik igénybe a hógaranciát, hiszen a tavalyi év adatai alapján az említett időszakban szinte mindig 100 százalékos üzemidőben jártak a liftek, de ez a szám sosem csökkent 95 százalék alá.

A legtöbb síelőt küldő nyugat-európai országokban már lassan megindulnak a foglalások a következő szezonra, ezért nem lehet véletlen, hogy most jelentették be az új akciót. Bár Val Thorens nem panaszkodhat, hogy elkerülik a látogatók, de a hír marketing szempontból is jól jön a helyeiknek a többi felkapott francia és svájci sítereppel folytatott versenyben.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.