Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégén újra lehet síelni Tignes gleccserén

2008.06.18. Bata Attila

Hétvégén újra lehet síelni  Tignes gleccserén Szombaton, június 21-én újra kinyit a Tignes gleccser és megkezdődik a nyári szezon. Az utóbbi évekhez képest szokatlanul kedvező áprilisi és májusi időjárásnak köszönhetően remek hóviszonyok várják majd a síelőket. Mostanában több európai gleccser, sőt néhány amerikai síterep is újra kinyitott.

Nagyszabású megnyitóval várnak mindenkit a tignesi Grande Motte gleccseren szombat reggel. Rövid tavaszi szünet után ismét beindul a szezon Európa egyik legnagyobb gleccserén. A tizennyolc kilométernyi pályával és 750 méteres szintkülönbséggel büszkélkedhető Grande Motte gleccserre 31 euróba kerül majd egy napijegy.

Ha az időjárás is engedi, akkor a gleccser augusztus végéig mindennap reggel 7:15-től délután egyig tart nyitva. A 3000 méter felett elterülő gleccsert a 2100 méteren található Tignes-ből induló siklóval hét perc alatt elérhető. A terepen 10 lift üzemel és az idén újabb elemekkel bővült a snowpark.

A másik francia gleccser, Les Deux Alpes, már korábban kinyitott. Hasonlóan üzemel már Olaszországban Val Senales és Passo Tonale. Észak-Amerikában is két gleccser üzemel jelenleg, Timberline és Whistler.

Érdekesség, hogy a rendkívül kedvező időjárásnak köszönhetően néhány nem-gleccser síterep is kinyitott az előző ünnepi hétvégére. Amerikában az elmúlt hétvégén az apák napját ünnepelték, és újra lehet síelni Snowbird, Willamette Pass, és Aspen lejtőin.

Az aspeni ünnepi hétvége a várakozásokon felül bejött az üzemeltetőknek, körülbelül 4000 vendég síelt az ismét megnyitott pályákon. Utoljára 1995-ben fordult elő, hogy még júniusban is lehetett síelni Aspenben.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.