Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

2016-ra elkészülhet Nassfeld olasz bővítése

2013.09.06. Bata Attila

A karintiai síterep Nassfeld és az olasz oldal Pontebba összekötésének története már lassan hosszabb lesz, mint a legjobban elhúzott brazil szappanopera, de a múlt héten ismét felcsillant a remény, hogy talán a 2016/2017-es szezonra megépülhet az, amit már 43 éve megálmodtak az olasz oldalon.
Az osztrák határhoz közeli olasz régió (Friuli) úgy döntött, hogy közérdekűnek tekinti a Pontebba és Nassfeld között tervezett új liftet és a hozzákapcsolódó beruházásokat, és ezzel gyakorlatilag minden akadály elhárult, hogy kiírják a pályázatokat és megkezdődjön az építkezés és esetleg 2016 decemberére megépüljön egy új Doppelmayr lift.

Már mi is sokszor írtuk az összeköttetés eddigi sorsáról. Az olaszok már állítólag 43 évvel ezelőtt írásba adták hogyan kellene ezt megvalósítani, de valami mindig közbejött. Igazából az utóbbi 20 évben „gyorsultak” fel az események, de minden biztató jelet egy újabb kudarc követett. A labda jórészt az olaszok oldalán pattogott, hiszen Karintia még Haider idejéből támogatta az összeköttetést, sőt még pénzt is különített el erre a célra.

Ha nem lennék ennyire óvatos, akkor azt mondanám, hogy végre elkészülhet a nagy mű, de az eddigi tapasztalatok alapján ebben csak akkor lehetünk biztosak, ha már utazunk az új liften vagy síelünk az új pályákon. Mivel 2016-ig még nagyon sok idő van, így a részletekbe sem megyünk bele. Egy jó hosszú, három részből álló, 2400 fő/óra kapacitású, új lift épülne, ahogy az még a 2010-es tervből kiollózott rajzon látható. A liften kívül még épülne 7 pálya, összesen 9,5 kilométer hosszban. Az olasz részen 600 új szállodai ágy, amelyből 300 készülne el 2016-ra.

Ez volt a 2010-es terv, pirossal az új lift
Ez volt a 2010-es terv, pirossal az új lift
Tervben van az olasz oldalon egy 60.000 négyzetméteres, 2000 személygépkocsit és 15 buszt befogadó parkoló megépítése. Közös bérlet lenne az olasz régió többi síterepére (pl. Tarvisio, Sella Nevea), de az osztrák Arnoldsteinra is. Az sem a legjobb előjel, hogy az osztrák sajtó egy 70 milliós, míg az olaszok egy 83 millió eurós projektről írnak, de reméljük, ahogy haladunk az időben minden rendben lesz.

Nassfeld jelenleg is az olasz határra átnyúló síterep, az újabb bővítés további lökést adna a síterepnek és a környék idegenforgalmának. A hosszú várakozás és a többszörös nekirugaszkodás és felfüggesztés után tényleg csak azt lehet mondani, amit az olaszok vezetője tett hozzá a projekt engedélyezéséhez: sokkal jobb egy késői igen, mint egy korai nem.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpenhäuser Marcius csillagcsillagcsillagcsillag
A Marcius alpesi házak a Nassfeld szívében, közvetlenül a pályák mellett fekszenek, 1413 méteren. A hagyományos stílusú, kandallós házakban 2-4 és 4-6 személyes, önellátásos apartmanokat kínálnak a vendégeknek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Almhotel Kärnten csillagcsillagcsillagcsillag
Az új 4 csillagos Almhotel Kärnten 1.500 méteren, közvetlenül Nassfeld síterepe mellett várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Síelés után a modern szauna részlegben pihenhetünk meg, panoráma kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Hotel Sonnleitn csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű kis szálloda a Nassfeldre vezető kiskabinos lift völgyállomásától 4 km-re. Az egy- és kétfős, valamint családi szobák heti turnusokban, félpanziós ellátással foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.