Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elutasították Nassfeld bővítését az olasz oldalon

2017.12.15. Bata Attila

Nem épül meg a nagyon régóta tervezett olasz oldali lift összeköttetés a karintiai Nassfeld síterepén. A múlt héten az osztrák Doppelmayr ultimátumot adott a tervezett lift jelentős költségeit viselő olasz oldalnak, akik válaszuk szerint nem akarják megépíteni a liftet.
Ez a lift már megépült Nassfelden
Ez a lift már megépült Nassfelden
Ez az a lift, amelyet számokkal nehéz pontosan leírni. Az első ötlet az osztrák Nassfeld és az olasz Pontebba összekötésére már 40-50 évvel ezelőtt felmerült, a konkrét tervek kidolgozása is megkezdődött 20-30 évvel ezelőtt. A sok bizonytalanság és késések miatt a lift ára is csak emelkedett, pontosan nem lehet megmondani, a legtöbb becslés mai áron 80-100 millió euró közé teszi.

Ezt az évtizedeken át nyúló rétestésztát elégelte meg a Doppelmayr, és ultimátumot adott az olaszoknak. Kaptak 10 napot, hogy döntsék el, hogy kívánják-e megépíteni a liftet. Vagyis az olaszországi régió biztosítja-e azokat a pénzügyi garanciákat, amelyek az építkezéshez szükségesek?

Az olaszok nemet mondtak, mivel a rájuk eső rész 2009-től 2020-ig a korábbi 48 millió euróról 62 millió euróra emelkedett. Ezzel eldőlt, hogy az új lift nem épülhet meg.

A tervezett liftről nagyon sokat írtunk portálunkon is. Akiket (még) érdekelnek a részletek, az egykori tervek, azoknak a 2013-as cikkünket ajánljuk, ahol optimistán 2016-os átadással számoltak.
KOMMENTEK
HofEE | 2017.12.15. 10:43
Kár érte,de lehet ha megépült volna az árak is felmentek volna Tiroli szintre. Mindenesetre marad a kedvenc síterepem :)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Almresort Sonnenalpe
2023/24-es síszezonra elkészülő prémium, saját szaunás apartmanok 105 és 145 m²-es nagyság között, Nassfeld - Sonnenalpe részén, 1500 méteres magasságban, közvetlenül a sípályák mellett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Falkensteiner Sonnenalpe csillagcsillagcsillagcsillag
A modern 4 csillagos szálloda közvetlenül Nassfeld síterepe mellett található, gyönyörű hegyvidéki környezetben, 1.500 m-es magasságban. Kényelmes szobákat, teljes ellátást, változatos wellness és gyermek szolgáltatásokat kínál vendégeinek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almresort Gartnerkofel
A modern Almresort Gartnerkofel egy abszolút pályaszállás a nassfeldi sírégió Gartnerkofel részén. A szállás 3 különböző apartman típussal rendelkezik, némelyikük saját szaunával felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.