Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elutasították Nassfeld bővítését az olasz oldalon

2017.12.15. Bata Attila

Nem épül meg a nagyon régóta tervezett olasz oldali lift összeköttetés a karintiai Nassfeld síterepén. A múlt héten az osztrák Doppelmayr ultimátumot adott a tervezett lift jelentős költségeit viselő olasz oldalnak, akik válaszuk szerint nem akarják megépíteni a liftet.
Ez a lift már megépült Nassfelden
Ez az a lift, amelyet számokkal nehéz pontosan leírni. Az első ötlet az osztrák Nassfeld és az olasz Pontebba összekötésére már 40-50 évvel ezelőtt felmerült, a konkrét tervek kidolgozása is megkezdődött 20-30 évvel ezelőtt. A sok bizonytalanság és késések miatt a lift ára is csak emelkedett, pontosan nem lehet megmondani, a legtöbb becslés mai áron 80-100 millió euró közé teszi.

Ezt az évtizedeken át nyúló rétestésztát elégelte meg a Doppelmayr, és ultimátumot adott az olaszoknak. Kaptak 10 napot, hogy döntsék el, hogy kívánják-e megépíteni a liftet. Vagyis az olaszországi régió biztosítja-e azokat a pénzügyi garanciákat, amelyek az építkezéshez szükségesek?

Az olaszok nemet mondtak, mivel a rájuk eső rész 2009-től 2020-ig a korábbi 48 millió euróról 62 millió euróra emelkedett. Ezzel eldőlt, hogy az új lift nem épülhet meg.

A tervezett liftről nagyon sokat írtunk portálunkon is. Akiket (még) érdekelnek a részletek, az egykori tervek, azoknak a 2013-as cikkünket ajánljuk, ahol optimistán 2016-os átadással számoltak.
KOMMENTEK
HofEE | 2017.12.15. 10:43:51
Kár érte,de lehet ha megépült volna az árak is felmentek volna Tiroli szintre. Mindenesetre marad a kedvenc síterepem :)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ski&Bike Nassfeld apartmanok 
A Ski & Bike apartmanok Hermagor nyugodt külterületén találhatóak, a nassfeldi sípályáktól 10 kilométerre. 2,3 és 5 fős apartmanok felszerelt konyhasarokkal, igény esetén ellátással a szomszédos étteremben.
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
Falkensteiner Hotel Carinzia 
Az exkluzív pályaszállás Nassfelden, a Millennium Express felvonó mellett fekszik. 2.400 m2-es Acquapura SPA wellness részlege, kulináris finomságai kiemelkedően komfortossá teszik pihenésünket.
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
Alpenhotel Marcius 
Hagyományos alpesi stílusban épült hotel Nassfeld szívében, 1.300 méteren, csak 80 méterre a legközelebbi sífelvonótól! 2-5 ágyas szobák félpanziós ellátással, kis wellness részleg.
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
További szállástippek
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.