Menü ≡

Elutasították Nassfeld bővítését az olasz oldalon

2017.12.15. | Szerző: Bata Attila
Nem épül meg a nagyon régóta tervezett olasz oldali lift összeköttetés a karintiai Nassfeld síterepén. A múlt héten az osztrák Doppelmayr ultimátumot adott a tervezett lift jelentős költségeit viselő olasz oldalnak, akik válaszuk szerint nem akarják megépíteni a liftet.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Ez az a lift, amelyet számokkal nehéz pontosan leírni. Az első ötlet az osztrák Nassfeld és az olasz Pontebba összekötésére már 40-50 évvel ezelőtt felmerült, a konkrét tervek kidolgozása is megkezdődött 20-30 évvel ezelőtt. A sok bizonytalanság és késések miatt a lift ára is csak emelkedett, pontosan nem lehet megmondani, a legtöbb becslés mai áron 80-100 millió euró közé teszi.

Ezt az évtizedeken át nyúló rétestésztát elégelte meg a Doppelmayr, és ultimátumot adott az olaszoknak. Kaptak 10 napot, hogy döntsék el, hogy kívánják-e megépíteni a liftet. Vagyis az olaszországi régió biztosítja-e azokat a pénzügyi garanciákat, amelyek az építkezéshez szükségesek?

Az olaszok nemet mondtak, mivel a rájuk eső rész 2009-től 2020-ig a korábbi 48 millió euróról 62 millió euróra emelkedett. Ezzel eldőlt, hogy az új lift nem épülhet meg.

A tervezett liftről nagyon sokat írtunk portálunkon is. Akiket (még) érdekelnek a részletek, az egykori tervek, azoknak a 2013-as cikkünket ajánljuk, ahol optimistán 2016-os átadással számoltak.
2017.12.15. 10:43:51 HofEE
Kár érte,de lehet ha megépült volna az árak is felmentek volna Tiroli szintre. Mindenesetre marad a kedvenc síterepem :)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »