Menü ≡

Nassfeld: szlovákok veszik meg a síterepet?

2018.01.18. | Szerző: Bata Attila
Még ezen a héten lehet ajánlatokat benyújtani Karintia legnagyobb síterepének közel 30%-os tulajdonrészére. Az eladandó részre a szlovákok és egy helyi cég is pályázik, és úgy hírlik, hogy a szlovákok szívesen fizetnének többet egy nagyobb arányú tulajdonrészért is. Már most zajlik a vita, kinek kellene (nem) eladni.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A Hypo egyik építkezésekkel foglalkozó vállalata (Heta) közel 30%-os részesedéssel bírt eddig a nassfeldi síterepben. Szeretnének ettől a tulajdontól megszabadulni, még ezen a héten várják az ajánlatokat.

A nagyjából egyharmadnyi tulajdonrész mellett ugyanennyivel rendelkezik a tartomány (Karintia), valamint a síterepet alapító, helyi legenda Arnold Puchner is. A szerződés szerint a tartomány és Puchner megvétózhatja a Heta tulajdonrészének eladását, ha a vevő nem szimpatikus számukra.

Eddig ketten jelentkeztek, egy helyi építőcég valamint a szlovákok nagyágyúja, a Tatry Mountain Resort (TMR). Ez utóbbi cég üzemelteti többek között Chopok síterepét, valamint a Magas-Tátra nagyobb síterepeit (Csorba-tó és Tátralomnic). Ezen felül komoly beruházással kikupálták a lengyel Szczyrk síterepét, rossznyelvek szerint ezért is nem maradt pénz tátrai fejlesztésekre az idén. Ezen felül érdekeltek még két csehországi síterepben is.

Azt már évek óta lehetett olvasni, hogy szeretnének egy osztrák síterepet is, most eljöhet az alkalom. Puchner igenis el tudná képzelni a szlovákokat a tulajdonosok között, hozzátette, hogy a szlovákok további vendégeket tudnának odavinni.

A hírek szerint mindkét ajánlattevő nemcsak a Heta tulajdonrészét, hanem a tartomány részét is szívesen megvenné. A karintiai illetékesek szerint ennek jelenleg nincs realitása.

Azt is rebesgetik, hogy Puchner és a tartomány között nem a legjobb a viszony. Puchner a közelmúlt meghiúsult terveiért a tartományt hibáztatta. Többek között karácsony előtt hiúsult meg a több évtizedes terv az olasz összeköttetésről.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, most politikailag mindenki aktív. Van, aki nem akar külföldieket, van, aki bárkinek odaadná, aki teljesíti a feltételeket. Közben az elmaradt összeköttetésre félretett pénzről is sokan mondják el a véleményüket, hol és mire kellene azt költeni. 
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »