Menü ≡

Mölltal: szlovák kézbe került a gleccser síterepe

2019.06.28. | Szerző: Bata Attila
A mostani szezontól már a szlovák Tatry Mountain Resorts (TMR) cég fogja üzemeltetni a karintiai Mölltal és Mallnitz (Ankogel) síterepeit. A szlovákok 100%-os tulajdonrészt szereztek.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Az osztrák Schultz Group kb. 40 évvel ezelőtt építette ki a síterepet a Mölltal-gleccseren. 2019-ben a hozzátartozó Ankogellel együtt mindkét síterepet eladták a szlovákoknak. A vételi ár nem publikus, annyit azonban lehet tudni, hogy az osztrákok a sípályák fejlesztéseire koncentrálnak a jövőben, amelyre kb. 60 millió eurót szánnak.

A TMR Kelet-Európa legnagyobb síterep-üzemeltetőjének mondható, hiszen hozzájuk tartoznak a magyarok körében is népszerű szlovák (Jasna-Chopok, Tátralomnic, Ótátrafüred, illetve Csorba-tó) sípályái is. Ezen felül Csehországban és Lengyelországban is üzemeltetnek síterepeket, aquaparkokat és szállodákat.

Az osztrák sajtóban már többször lehetett olvasni róla, hogy érdeklődnek osztrák sícentrumok iránt, leginkább Tirol és a karintiai Nassfeld került szóba. Mölltalra már a tavalyi szezonban érvényes volt a TMR Go Pass bérlete, igaz korlátozott feltételekkel és időponttal.

A szlovákok elmondása szerint a következő három évben lecserélnék a lifteteket, amelyekkel kényelmesebben lehet majd utazni a zord időjárási körülmények között. Elmondásuk szerint, "feltérképezték a síterep gyenge pontjait, és arra törekszenek, hogy ezeket kijavítsák."

A vásárlással egyből legalább két problémás kérdést is örököltek az osztrákoktól. Az egyik a völgybe tervezett új szálláshely megépítése, amely a legutóbbi hírek szerint már engedélyt kapott. A másik kissé nehezebb dió. Évek óta tervben van a völgybe vezető sípálya megépítése, de eddig nem sikerült olyan nyomvonalat kidolgozni, amely a környezetvédőknek is tetszett volna.

Az új tulajdonosok fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy az évente 10 hónapon át üzemelő gleccser nagyon jól illik az üzleti terveikbe, valamint a gleccser adottságait kihasználva, komoly szerepet és bevételt remélnek az itt edzőtáborozó csapatoktól.

Forrás: http://tmr.sk/media/news/tatry-mountain-resorts-finally-on-a-glacier-the-slovak-company-has-bought-the-alpine-resorts-of-mlltal-and-ankogel/
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »