Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mölltal: szlovák kézbe került a gleccser síterepe

2019.06.28. Bata Attila

A mostani szezontól már a szlovák Tatry Mountain Resorts (TMR) cég fogja üzemeltetni a karintiai Mölltal és Mallnitz (Ankogel) síterepeit. A szlovákok 100%-os tulajdonrészt szereztek.
Mölltal (Kép: TMR)
Mölltal (Kép: TMR)
Az osztrák Schultz Group kb. 40 évvel ezelőtt építette ki a síterepet a Mölltal-gleccseren. 2019-ben a hozzátartozó Ankogellel együtt mindkét síterepet eladták a szlovákoknak. A vételi ár nem publikus, annyit azonban lehet tudni, hogy az osztrákok a sípályák fejlesztéseire koncentrálnak a jövőben, amelyre kb. 60 millió eurót szánnak.

A TMR Kelet-Európa legnagyobb síterep-üzemeltetőjének mondható, hiszen hozzájuk tartoznak a magyarok körében is népszerű szlovák (Jasna-Chopok, Tátralomnic, Ótátrafüred, illetve Csorba-tó) sípályái is. Ezen felül Csehországban és Lengyelországban is üzemeltetnek síterepeket, aquaparkokat és szállodákat.

Az osztrák sajtóban már többször lehetett olvasni róla, hogy érdeklődnek osztrák sícentrumok iránt, leginkább Tirol és a karintiai Nassfeld került szóba. Mölltalra már a tavalyi szezonban érvényes volt a TMR Go Pass bérlete, igaz korlátozott feltételekkel és időponttal.

A szlovákok elmondása szerint a következő három évben lecserélnék a lifteteket, amelyekkel kényelmesebben lehet majd utazni a zord időjárási körülmények között. Elmondásuk szerint, "feltérképezték a síterep gyenge pontjait, és arra törekszenek, hogy ezeket kijavítsák."

A vásárlással egyből legalább két problémás kérdést is örököltek az osztrákoktól. Az egyik a völgybe tervezett új szálláshely megépítése, amely a legutóbbi hírek szerint már engedélyt kapott. A másik kissé nehezebb dió. Évek óta tervben van a völgybe vezető sípálya megépítése, de eddig nem sikerült olyan nyomvonalat kidolgozni, amely a környezetvédőknek is tetszett volna.

Az új tulajdonosok fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy az évente 10 hónapon át üzemelő gleccser nagyon jól illik az üzleti terveikbe, valamint a gleccser adottságait kihasználva, komoly szerepet és bevételt remélnek az itt edzőtáborozó csapatoktól.

Forrás: http://tmr.sk/media/news/tatry-mountain-resorts-finally-on-a-glacier-the-slovak-company-has-bought-the-alpine-resorts-of-mlltal-and-ankogel/
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpenhotel Badmeister csillagcsillagcsillag
Az Alpenhotel Badmesister a mölltali síterephez legközelebbi szálloda. Kellemes környezetben, nagy parkkal, félpanziós ellátással és számos wellness szolgáltatással (panorámaszauna, finn szauna, gőzfürdő, relax szoba) várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kärntnerhof csillagcsillagcsillag
Mallnitz központjában helyezkedik el a 3 csillagos Hotel Kärntnerhof, melynek felújított 2-4 ágyas hotelszobái és 2-10 személyes apartmanjai kényelmes szálláshelyet kínálnak. Ingyenes szauna és infrakabin használat!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenblick Panzió
Hangulatos, kényelmes, családbarát panzió és apartmanház a gleccser sífelvonójától csupán 7 km-re, Flattach városkában. Az ingyenes síbusz megállója a háztól 70 méterre áll meg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.