Menü ≡

Mölltal: először nyílik Snow Park nyáron a gleccseren

2020.07.09. | Szerző: Bata Attila
Az első változások már érezhetőek az új menedzsment hozzáállásban. Az idén először megnyílik a nyári Snow Park a gleccseren.
h i r d e t é s
A síelésről már mindent tudó olvasóink kívülről tudják, hogy a szlovák TMR cég nemrégen vette át a Mölltal-gleccser üzemeltetését. Ezzel egy kézbe és közös bérletbe került Mölltal a tátrai síterepekkel.

Az új üzemeltetők más hozzáállást, valamint a síterep fejlesztése mellett a jelenlegi lehetőségek jobb kihasználását is ígérték.

Ennek egyik jele, hogy nyárra, a gleccser terep fennállása óta először, snow parkot építenek. Az üzemeltetők szerint bőven van hó a gleccseren. A park megépítését profikra bízták, összetrombitáltak néhány ismert ridert Európából, kezükbe adták a lapátokat, besegít nekik néhány ratrakos, és olyan parkot építenek, amelyet szeretnének.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A park a Schareck 2-es és Schareck 3-as pályák között épült meg. Abból a szempontból előnyös, hogy így a pályán síelőket nem akadályozzák sem a téli sportolásnak ezt a fajtáját választó fiatalok, sem az a nyolc akadály, amelyet a parkba építettek. A legnagyobb építmény a 14 méter magasra sikeredett ugrató.

A parkot naponta ratrakolják és legalább július végéig üzemel. Vagy addig tart nyitva, amíg a hóviszonyok engedik, vagy addig, amíg lesz iránta érdeklődés a nyári melegben. Szóval, indulás előtt érdemes tájékozódni.

A parkot pénteken, július 10-én, nyitják meg. Nagyobb bulit vasárnapra terveznek, amikor Anna Gasser, a helyiek olimpiai és világbajnok deszkásán kívül, több ismert sportoló is tiszteletét teszi. 
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »