Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mölltal: először nyílik Snow Park nyáron a gleccseren

2020.07.09. Bata Attila

Az első változások már érezhetőek az új menedzsment hozzáállásban. Az idén először megnyílik a nyári Snow Park a gleccseren.
Mölltal: webkamera a pályákról ma reggel
Mölltal: webkamera a pályákról ma reggel
A síelésről már mindent tudó olvasóink kívülről tudják, hogy a szlovák TMR cég nemrégen vette át a Mölltal-gleccser üzemeltetését. Ezzel egy kézbe és közös bérletbe került Mölltal a tátrai síterepekkel.

Az új üzemeltetők más hozzáállást, valamint a síterep fejlesztése mellett a jelenlegi lehetőségek jobb kihasználását is ígérték.

Ennek egyik jele, hogy nyárra, a gleccser terep fennállása óta először, snow parkot építenek. Az üzemeltetők szerint bőven van hó a gleccseren. A park megépítését profikra bízták, összetrombitáltak néhány ismert ridert Európából, kezükbe adták a lapátokat, besegít nekik néhány ratrakos, és olyan parkot építenek, amelyet szeretnének.
A Snow Park bemutatása
A Snow Park bemutatása
A park a Schareck 2-es és Schareck 3-as pályák között épült meg. Abból a szempontból előnyös, hogy így a pályán síelőket nem akadályozzák sem a téli sportolásnak ezt a fajtáját választó fiatalok, sem az a nyolc akadály, amelyet a parkba építettek. A legnagyobb építmény a 14 méter magasra sikeredett ugrató.

A parkot naponta ratrakolják és legalább július végéig üzemel. Vagy addig tart nyitva, amíg a hóviszonyok engedik, vagy addig, amíg lesz iránta érdeklődés a nyári melegben. Szóval, indulás előtt érdemes tájékozódni.

A parkot pénteken, július 10-én, nyitják meg. Nagyobb bulit vasárnapra terveznek, amikor Anna Gasser, a helyiek olimpiai és világbajnok deszkásán kívül, több ismert sportoló is tiszteletét teszi. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpenblick Panzió
Hangulatos, kényelmes, családbarát panzió és apartmanház a gleccser sífelvonójától csupán 7 km-re, Flattach városkában. Az ingyenes síbusz megállója a háztól 70 méterre áll meg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhotel Badmeister csillagcsillagcsillag
Az Alpenhotel Badmesister a mölltali síterephez legközelebbi szálloda. Kellemes környezetben, nagy parkkal, félpanziós ellátással és számos wellness szolgáltatással (panorámaszauna, finn szauna, gőzfürdő, relax szoba) várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kärntnerhof csillagcsillagcsillag
Mallnitz központjában helyezkedik el a 3 csillagos Hotel Kärntnerhof, melynek felújított 2-4 ágyas hotelszobái és 2-10 személyes apartmanjai kényelmes szálláshelyet kínálnak. Ingyenes szauna és infrakabin használat!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.