Menü ≡

A tátrai GOPASS bérlettel olcsóbb a jegy a Mölltalra

2018.11.07. | Szerző: Bata Attila
A szlovákiai TMR egyre inkább terjeszkedik a régióban. Szlovák, cseh és lengyel érdekeltségek után az osztrák síterepek felé fordultak. A nassfeldi bevásárlás még nyitott ügy, de egy másik karintiai sítereppel, a Mölltal-gleccserrel megállapodást kötöttek kedvezményes síbérlet árakról.
A TMR érdekeltségébe tartoznak magas-tátrai síterepek (Tátralomnic, Csorba-tó vagy Ótátrafüred), az alacsony-tátrai Jasna. Lengyelországban a Zakopane környéki Kasprowyra pályáztak, de miután nem sikerült a tervük egy kissé arrébb álltak, és Szczyrk síterepén annyit költötték az utóbbi időben, hogy Lengyelország legmodernebb síterepévé fejlesztették. Csehországban ©pindlerův Mlýn és Jeątěd síterepét bérlik és üzemeltetik. Előbbi síterepen női világkupa versenyeket is rendeznek.

Ezen felül számos, a síterepek közelében található szálloda, vendéglő és még aquapark is tartozik hozzájuk .

Ausztriában már régóta próbálkoznak, de eddig inkább pletykaszinten lehetett hallani tiroli érdeklődésükről. Az idén pályáztak a nassfeldi síterep eladóvá vált tulajdonrészére. Hiába ajánlottak többet a helyi konkurens cégnél, a helyiek megakadályozták a felvásárlást, az ügy jelenleg pereskedés alatt.

A tartomány maradt, most Karintia legmagasabb gleccserével kötöttek megállapodást. Itt nem vásárolnak semmit, csak a GOPASS rendszerükön keresztül lehetővé teszik a felhasználóiknak, hogy kedvezményes napijegyet váltsanak a Mölltal-gleccserre. Mivel Mölltal üzemeltetői a szomszédos Ankogelben is érdekeltek, így a napijegy oda is érvényes.

Amit érdemes tudni a kedvezményes napijegyről

Először is GOPASS bérletet kell váltani hozzá az interneten keresztül, amelyet két héten belül kipostáznak, de egy ideiglenes igazolással akár azonnal használható a megvásárolt bérlet.

Akik már rendelkeznek GOPASS kártyával, azok 29,90 euróért vehetnek felnőtt napijegyet kedvezményesen. Fontos! Csak napijegy váltható. Tehát többnapos síelés esetén naponta kell gondoskodni a jegyekről. 

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A gleccseren jelenleg 47,50 euróba kerül egy felnőtt napijegy a pénztárnál. Háromnapos bérlet 129 euró, tehát akár 17,6-39,3 eurót is meg lehet spórolni a fenti időszakokra számítva. 18 éven aluliak részére GOPASS-szal 19,90 euró, helyben a pénztárnál 24,50 euró a napijegy.

A megvásárolt jegyről a rendszer egy vouchert állít ki, amelyet a mölltali pénztárnál kell bemutatni, amelyre napijegyet adnak. Fizetni itt már nem kell, kivéve az öteurós kauciót, amely a síelés végén visszajár.

Szintén fontos, hogy csak december 25-ig lehet napijegyeket venni. Arról, hogy mi lesz főszezontól, karácsony után, még nem lehet tudni. Csütörtökön sajtótájékoztatót tartanak a Tátrában, talán utána okosabbak leszünk...
2018.11.18. 20:28:57 noresz72
Lehet tudni valamit arról,hogy esetleg jövőre is érvényes lesz e a GoPass kedvezmény Mölltal-ra???
2018.11.18. 21:36:53 Bata Attila
Még nem tudjuk.
2018.11.28. 18:26:51 noresz72
Valaki vásárolt már napijegyet Mölltal-on a GoPass kedvezménnyel? Ha igen akkor megköszönném a ha segítene!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »