Menü ≡

Hároméves bérletet kínál a Chopok üzemeltetőinek cseh síterepe

2020.09.18. | Szerző: Bata Attila
A szlovák TMR cég üzemelteti az ismert alacsony- és magas-tátrai síterepeket, pl. Chopok, Csorba-tó, Tátralomnic stb. Szlovákián kívül Ausztriában (Mölltal), Lengyelországban (Szczyrk) és Csehországban (©pindleruv Mlýn és Jeątěd ) is vannak érdekeltségeik. Ez utóbbi síterepen hároméves bérlet bevezetését tervezik, ha engedélyezik a fejlesztési terveiket.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A szlovák TMR 2017-ben hosszabbította meg bérleti szerződését a helyi önkormányzattal (Liberec) Jeątěd síterepének üzemeltetésére. Az új szerződés 2027-ben jár le, de a szlovákok eléggé csalódottak a tavalyi szezon számaival. A több vendéghez fejlesztések kellenek, elsősorban több hóágyú, hogy kiszámíthatóbb legyen a szezon.

Egyébként, a szlovák cég ahová beteszi a lábát komolyabb fejlesztéseket tervez, vagy bele is kezd. Itt is elkészültek a tervek. Amennyiben októberig megkapják az engedélyeket, akkor meghirdetik a három évre érvényes síbérletet, amelyet nem sok helyen látunk eddig a világban.

A szlovák cég előszeretettel figyeli a svájci piacot. Elég hamar átvették onnan a dinamikus árképzést, most pedig a hosszú távú bérlettel "szemeznek".

Tervek szerint 9990 cseh koronába (kb. 135 ezer forint) kerülne a bérlet, amely nemcsak a síszezonban, hanem nyáron is érvényes lenne a felvonókra. Csak összehasonlításként, a jelenlegi szezonbérlet 2000-5000 koronába kerül, attól függően, hogy szezon előtt milyen korán vásárolják meg.

Amennyiben az engedélyek megérkeznek, akkor mi is beszámolunk a fejlesztésről, amely a hóágyúk mellett a pályák átalakításáról is szól. Egy 1,5 kilométer hosszú új pálya megépítésén túl, a jelenlegi balesetveszélyes pályájukat is átszabnák. Ez a pálya helyenként 10 méter "szélesre" szűkül és a pályán vagy az egyik kereszteződésében szezononként átlagban kb. 140 balesetet jegyeztek fel az elmúlt 11 évben.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »