Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Mölltal: a síterep fejlesztési terveit várja a hatóság

2019.09.30. | Szerző: Bata Attila
Idén jelentős változás történt a síterep életében: szlovák tulajdonosok kezébe került. Az új tulajdonosok fejlesztési terveire már sokan kíváncsiak.
h i r d e t é s
Mölltal és vele együtt Mallnitz (Ankogel) az idei szezontól már a szlovák TMR tulajdona, akik nagy tervekkel vágnak bele a síterep üzemeltetésébe és fejlesztésébe. Az utóbbiról már korábban is lehetett híreket hallani: új liftek, új szállások és új pálya a völgybe.

A síterep korábbi tulajdonosa a Schultz Group már hat évvel ezelőtt benyújtotta a terveit egy szálloda, egy üdülőfalu és a völgybe vezető pálya megépítésére. Akkor a terveket nem engedélyezte a környezetvédelmi hatóság, főleg az új pálya kavart nagy vitákat, hiszen természetvédelmi területen keresztül vezetett volna.

A hatóságok már várják a szlovákok terveit a fejlesztéseket illetően. Az nem is kérdés, hogy a síterep lehetőségei jelentősen javulnának egy völgybe vezető sípályával. A szlovákok sajtóból ismert elképzelései szerint a pálya nyomvonala elkerülné a szigorú védettség alatt álló területeket, így nagyobb esélyük van a tervek elfogadására.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az eddig megismert elképzelések szerint, középtávon a szlovákok körülbelül 50 millió eurót költenének fejlesztésekre. Ebbe beletartozik az új pálya, új szállás, de mindenekelőtt az idejétmúlt síliftek cseréje modernebbekre, amelyek zordabb időjárási körülmények között is tudnak közlekedni.

A helyiek is nagyon szeretnék megismerni a tulajdonosok konkrét terveit, ahogy mondták: "várják a jelentkezésüket, hogy végre le tudjanak ülni tárgyalni."
2019.09.30. 11:31:10 bouquetk
Völgybe vezető pálya? Először talán fenn kéne fejleszteni. Van két csotrogány nyitott székes. Mi többnyire tavasszal meg ősszel járunk ide, olyankor még sokszor még a fenti 9-es pálya is necces, nemhogy lejjebb.
2019.09.30. 21:26:08 RM
Ha Chopokhoz, Lomnichoz hasonlóan fejlesztik a liftparkot, akkor azzal nem lesz gond ...
2019.10.02. 20:32:41 Stani
.. ráadásul az nem egy pálya, hanem egy síút lenne.
2019.10.03. 09:24:11 bouquetk
Tavasszal volt már erre valami komoly építkezés, folymatosan mentek a mixeres kocsik, nem is szabadott elvileg a felfele menő úton bringázni.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »