Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mölltal: a síterep fejlesztési terveit várja a hatóság

2019.09.30. Bata Attila

Idén jelentős változás történt a síterep életében: szlovák tulajdonosok kezébe került. Az új tulajdonosok fejlesztési terveire már sokan kíváncsiak.
Mölltal és vele együtt Mallnitz (Ankogel) az idei szezontól már a szlovák TMR tulajdona, akik nagy tervekkel vágnak bele a síterep üzemeltetésébe és fejlesztésébe. Az utóbbiról már korábban is lehetett híreket hallani: új liftek, új szállások és új pálya a völgybe.

A síterep korábbi tulajdonosa a Schultz Group már hat évvel ezelőtt benyújtotta a terveit egy szálloda, egy üdülőfalu és a völgybe vezető pálya megépítésére. Akkor a terveket nem engedélyezte a környezetvédelmi hatóság, főleg az új pálya kavart nagy vitákat, hiszen természetvédelmi területen keresztül vezetett volna.

A hatóságok már várják a szlovákok terveit a fejlesztéseket illetően. Az nem is kérdés, hogy a síterep lehetőségei jelentősen javulnának egy völgybe vezető sípályával. A szlovákok sajtóból ismert elképzelései szerint a pálya nyomvonala elkerülné a szigorú védettség alatt álló területeket, így nagyobb esélyük van a tervek elfogadására.
A tervezett pálya nyomvonala (fehérrel), a középső liftállomás és a völgyállomás között. Szaggatott feketével a jelenlegi hegyi út.
A tervezett pálya nyomvonala (fehérrel), a középső liftállomás és a völgyállomás között. Szaggatott feketével a jelenlegi hegyi út.
Az eddig megismert elképzelések szerint, középtávon a szlovákok körülbelül 50 millió eurót költenének fejlesztésekre. Ebbe beletartozik az új pálya, új szállás, de mindenekelőtt az idejétmúlt síliftek cseréje modernebbekre, amelyek zordabb időjárási körülmények között is tudnak közlekedni.

A helyiek is nagyon szeretnék megismerni a tulajdonosok konkrét terveit, ahogy mondták: "várják a jelentkezésüket, hogy végre le tudjanak ülni tárgyalni."
KOMMENTEK
bouquetk | 2019.09.30. 11:31
Völgybe vezető pálya? Először talán fenn kéne fejleszteni. Van két csotrogány nyitott székes. Mi többnyire tavasszal meg ősszel járunk ide, olyankor még sokszor még a fenti 9-es pálya is necces, nemhogy lejjebb.
RM | 2019.09.30. 21:26
Ha Chopokhoz, Lomnichoz hasonlóan fejlesztik a liftparkot, akkor azzal nem lesz gond ...
Stani | 2019.10.02. 20:32
.. ráadásul az nem egy pálya, hanem egy síút lenne.
bouquetk | 2019.10.03. 09:24
Tavasszal volt már erre valami komoly építkezés, folymatosan mentek a mixeres kocsik, nem is szabadott elvileg a felfele menő úton bringázni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpenblick Panzió
Hangulatos, kényelmes, családbarát panzió és apartmanház a gleccser sífelvonójától csupán 7 km-re, Flattach városkában. Az ingyenes síbusz megállója a háztól 70 méterre áll meg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kärntnerhof csillagcsillagcsillag
Mallnitz központjában helyezkedik el a 3 csillagos Hotel Kärntnerhof, melynek felújított 2-4 ágyas hotelszobái és 2-10 személyes apartmanjai kényelmes szálláshelyet kínálnak. Ingyenes szauna és infrakabin használat!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhotel Badmeister csillagcsillagcsillag
Az Alpenhotel Badmesister a mölltali síterephez legközelebbi szálloda. Kellemes környezetben, nagy parkkal, félpanziós ellátással és számos wellness szolgáltatással (panorámaszauna, finn szauna, gőzfürdő, relax szoba) várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.