Menü ≡

Mégis megépülhet az új lift Nassfelden?

2009.01.27. | Szerző: Bata Attila
Mégis megépülhet az új lift Nassfelden? A kérdőjel ebben az esetben igencsak jogosnak tűnik. Az olasz részre (Pontebba) építendő liftnek elég vadregényes múltja van már. Most újra éledhetnek a remények, hiszen az olasz oldal illetékes önkormányzata 70 millió eurót különített el a költségvetésében erre a célra.
h i r d e t é s
Az osztrákok is újra bizakodni kezdtek, és májusig szeretnék, ha elkészülnének a megvalósíthatósági tanulmányok és a fejlesztések üzleti terve. Nassfelden a múlt héten sajtótájékoztatót tartottak, ahol beszámoltak a közeljövő fejlesztéseiről is. A tervek szerint hamarosan egy ülőszékes lift váltaná fel a Rudnig-Alm húzóliftet. A beruházás tervezett összege eléri a hétmillió eurót.

A közeljövőben Nassfeld nagyobb figyelmet fordítana a gyermekekre. Ennek az első jele az lesz, hogy az idei szezon végén, az egyik hétvégén, a gyerekek ingyen síelhetnek a síterepen. A távoli tervek egy igazi „gyermekparadicsom” kialakításáról szólnak. A síterep melletti település, Hermagor polgármestere bejelentette, hogy legalább kétezer ággyal szeretnék növelni a minőségi szálláshelyek számát a közeljövőben. A síterep környékén már számos új üdülőközpont építésének a terveit jelentették be.

A sajtótájékoztatón részt vett a karintiaiak sícsászára, Franz Klammer is. Klammer elmondta, hogy a helyi síterepeknek javítaniuk kell a szolgáltatások színvonalán, de nem szabad ész nélkül újabb lifteket építeniük. Meg kell őrizni az igazi karintiai hangulatot, nem szabad utánozni a nagy alpesi síterepek, pl. Ischgl vagy St. Moritz példáját. Klammer szerint a karintiai síterepek legnagyobb vonzerejét mindig is a vendégszeretet jelentette, itt mindig a vendégen van a hangsúly.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »