Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mégis megépülhet az új lift Nassfelden?

2009.01.27. Bata Attila

Mégis megépülhet az új lift Nassfelden? A kérdőjel ebben az esetben igencsak jogosnak tűnik. Az olasz részre (Pontebba) építendő liftnek elég vadregényes múltja van már. Most újra éledhetnek a remények, hiszen az olasz oldal illetékes önkormányzata 70 millió eurót különített el a költségvetésében erre a célra.
Az osztrákok is újra bizakodni kezdtek, és májusig szeretnék, ha elkészülnének a megvalósíthatósági tanulmányok és a fejlesztések üzleti terve. Nassfelden a múlt héten sajtótájékoztatót tartottak, ahol beszámoltak a közeljövő fejlesztéseiről is. A tervek szerint hamarosan egy ülőszékes lift váltaná fel a Rudnig-Alm húzóliftet. A beruházás tervezett összege eléri a hétmillió eurót.

A közeljövőben Nassfeld nagyobb figyelmet fordítana a gyermekekre. Ennek az első jele az lesz, hogy az idei szezon végén, az egyik hétvégén, a gyerekek ingyen síelhetnek a síterepen. A távoli tervek egy igazi „gyermekparadicsom” kialakításáról szólnak. A síterep melletti település, Hermagor polgármestere bejelentette, hogy legalább kétezer ággyal szeretnék növelni a minőségi szálláshelyek számát a közeljövőben. A síterep környékén már számos új üdülőközpont építésének a terveit jelentették be.

A sajtótájékoztatón részt vett a karintiaiak sícsászára, Franz Klammer is. Klammer elmondta, hogy a helyi síterepeknek javítaniuk kell a szolgáltatások színvonalán, de nem szabad ész nélkül újabb lifteket építeniük. Meg kell őrizni az igazi karintiai hangulatot, nem szabad utánozni a nagy alpesi síterepek, pl. Ischgl vagy St. Moritz példáját. Klammer szerint a karintiai síterepek legnagyobb vonzerejét mindig is a vendégszeretet jelentette, itt mindig a vendégen van a hangsúly.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Falkensteiner Sonnenalpe csillagcsillagcsillagcsillag
A modern 4 csillagos szálloda közvetlenül Nassfeld síterepe mellett található, gyönyörű hegyvidéki környezetben, 1.500 m-es magasságban. Kényelmes szobákat, teljes ellátást, változatos wellness és gyermek szolgáltatásokat kínál vendégeinek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Almhotel Kärnten csillagcsillagcsillagcsillag
Az új 4 csillagos Almhotel Kärnten 1.500 méteren, közvetlenül Nassfeld síterepe mellett várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Síelés után a modern szauna részlegben pihenhetünk meg, panoráma kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tolnaricum apartmanok
A Tolnaricum Apartmanok a Nassfeld Síközpont vonzáskörzetében (18 km a Millennium Express Sífelvonó) Köstendorfban találhatók, 10 km-re Hermagortól, napos és csendes környezetben, kilátással a hegyekre és a Pressegger tóra.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.