Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

225 tonna jégből épült a Notre-Dame részlete a Magas-Tátrában

2019.11.23. Bata Attila

Péntektől ismét egy igazi csodát láthatnak a Magas-Tátrába látogatók. Három hét alatt Adam Bakoš vezetésével készült el egy nemzetközi szobrászcsoport munkája: a 225 tonna jégből megalkotott Notre-Dame Székesegyház egy részlete.
A hazaiakon kívül litván, német, lengyel és cseh alkotók hozták létre a jégtemplomot, és azért esett a választásuk épp a párizsi katedrálisra, mert köztudottan idén április közepén egy része a tűz martalékává vált.
A jégtemplom a gótikus stílusban készült dóm nyugati homlokzatát idézi meg a 3 főbejárattal, a középső felett látható ólomüveg ablakkal, illetve két főtornyával. Az építmény legmagasabb pontja közel 12 méter.

Ezzel az eseménnyel november 22-én hivatalosan is kezdetét vette a tátrai téli szezon. A Tarajkán (Hrebienok) látható jégcsoda legkönnyebben az Ótátrafüredről induló siklóvasúttal közelíthető meg, és áprilisig látogatható - írja a szlovákiai Ma7 magyar nyelvű hírszolgálata.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.