Menü ≡

A világbajnok kipróbálta a tátrai teherhordók munkáját

2019.09.11. | Szerző: Bata Attila
A szlovákok világbajnok síelője, Petra Vlhova a múlt héten a Magas-Tátrába látogatott, és kipróbálta a legendás tátrai teherhordók munkáját, vagyis komoly tehet cipelt fel a hátán az egyik hegyi menedékházba.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A szlovákok első alpesi világbajnoka a Magas-Tátrába látogatott, és a kajak, a kerékpár, a fitnesz és torna edzések után újabb kiegészítő sportot talált magának.

Gyakori tátrajárók már találkozhattak a helyi teherhordókkal, akik a hagyományokat követve a hátukon cipelik fel a hegyi menedékházakba az ellátmányt, az élelmiszert vagy bármit, ami a ház működéséhez szükséges. A teher súlya, a teherhordó képességeitől függően változhat. Átlagosan 40-80 kilogramm súllyal vágnak neki a hegynek, de versenyen már indultak 165,5 kilogrammos teherrel is, amely a jelenlegi rekordnak számít.

A legendás tátrai teherhordókról korábban filmet is készítettek.

Természetesen Vlhova kisebb súllyal indult Tarajkáról (Hrebienok, 1285 m) a Zamkovszky-menedékházba (Zamkovského chata, 1475 m), de így is megsüvegelendő teljesítmény.
Ha teljesítményről esett szó, akkor nem mehetünk el az előző szezonban nyújtott teljesítménye mellett. Vlhova egyik balszerencséje, hogy egyidőben versenyez az amerikai korszakos zsenivel, Shiffrinnel, így kissé elhalványul a teljesítménye mögötte. Tavaly öt klasszikus szlalom világkupa versenyen végzett másodikként az amerikai mögött.

Januárban Flachauban sikerült Shiffrint megelőznie szlalomban, ahogy a világbajnokságon óriás-műlesiklásban is. A februári világbajnokságról minden színű éremmel tért haza. Bronzot nyert szlalomban, ezüstöt összetettben és aranyat óriásban.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »