Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A világbajnok kipróbálta a tátrai teherhordók munkáját

2019.09.11. Bata Attila

A szlovákok világbajnok síelője, Petra Vlhova a múlt héten a Magas-Tátrába látogatott, és kipróbálta a legendás tátrai teherhordók munkáját, vagyis komoly tehet cipelt fel a hátán az egyik hegyi menedékházba.
A szlovákok első alpesi világbajnoka a Magas-Tátrába látogatott, és a kajak, a kerékpár, a fitnesz és torna edzések után újabb kiegészítő sportot talált magának.

Gyakori tátrajárók már találkozhattak a helyi teherhordókkal, akik a hagyományokat követve a hátukon cipelik fel a hegyi menedékházakba az ellátmányt, az élelmiszert vagy bármit, ami a ház működéséhez szükséges. A teher súlya, a teherhordó képességeitől függően változhat. Átlagosan 40-80 kilogramm súllyal vágnak neki a hegynek, de versenyen már indultak 165,5 kilogrammos teherrel is, amely a jelenlegi rekordnak számít.

A legendás tátrai teherhordókról korábban filmet is készítettek.

Természetesen Vlhova kisebb súllyal indult Tarajkáról (Hrebienok, 1285 m) a Zamkovszky-menedékházba (Zamkovského chata, 1475 m), de így is megsüvegelendő teljesítmény.
Ha teljesítményről esett szó, akkor nem mehetünk el az előző szezonban nyújtott teljesítménye mellett. Vlhova egyik balszerencséje, hogy egyidőben versenyez az amerikai korszakos zsenivel, Shiffrinnel, így kissé elhalványul a teljesítménye mögötte. Tavaly öt klasszikus szlalom világkupa versenyen végzett másodikként az amerikai mögött.

Januárban Flachauban sikerült Shiffrint megelőznie szlalomban, ahogy a világbajnokságon óriás-műlesiklásban is. A februári világbajnokságról minden színű éremmel tért haza. Bronzot nyert szlalomban, ezüstöt összetettben és aranyat óriásban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.