Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Flachau: Shiffrin vagy Vlhova nyeri a villanyfényes versenyt?

2020.01.14. Bata Attila

Ma este a világ legjobb női szlalomosai cikáznak a Ski amadé síterepén. Flachau az idén már 10. alkalommal rendezi meg a villanyfényes versenyt, amely akár a helyszínen, akár a tévén keresztül, biztosan nagy élmény lesz.
A helyszín: a Hermann Maier pálya kivilágítva
A helyszín: a Hermann Maier pálya kivilágítva
Nem nehéz észrevenni az alapötletet, és persze senki sem tagadta, hogy ami a férfiaknál a schladmingi verseny egy felejthetetlen estével, azt a hölgyek számára a szomszédos Flachauban próbálják biztosítani.

Először 1993-ban rendeztek világkupa síversenyeket a népszerű salzburgi síterepen. A mostani, villanyfényes lebonyolításra 2010-ben tértek át, tehát a mai verseny egyfajta mérföldkő a verseny történetében.
Pályaelőkészítés
A fejlődés látszik. A helyi hősről, Hermann Maierről elnevezett pálya elsőként kapott olyan világítást, amelyben már HD-ben lehetett közvetíteni az esti versenyeket. A pénzdíjak addig emelkedtek, amíg mára ezen a versenyen osztják szét a legtöbb pénzt (174 ezer eurót) a legjobbak között, a női győztes pedig 70 ezer eurót kasszíroz. Ez a legtöbb, amit a női szakágban egy világkupa versenyen kiosztanak.

A szervezők abban reménykednek, hogy idén is kb. 15 ezer ember látogat ki a versenyre. Hiába szeretik az osztrákok a síversenyeket, ez a verseny a papírforma alapján nem róluk fog szólni. Az előjelek finoman szólva sem nekik kedveznek.

Az osztrákok leghosszabb nyeretlenségi sorozatát pont a női szlalomosok produkálják, akik utoljára 2014 novemberében nyertek Nicole Hosp révén és azóta 48 versenyt rendeztek meg osztrák arany nélkül.
Mikaela Shiffrin: visszavág-e a zágrábi vereségért?
Mikaela Shiffrin: visszavág-e a zágrábi vereségért?
Persze, nagyon nehéz abban a korban versenyezni, ahol Mikaela Shiffrin az ellenfél, hiszen ebből a 48 versenyből egymaga 34-et nyert az amerikai szupersíelő. Rajta kívül csak hárman nyertek azóta szlalomot.

A szlovák Zuzulova már visszavonult (Flachauban 2016-ban nyert), a svéd Hansdotter nem indul, ő egyébként 2015-ben és 2017-ben is nyert itt. Utóbbi győzelme szintén fontos dátum a női szlalomosoknál, hiszen 2017 januárja óta 24 futamot rendeztek és Shiffrint csak ötször tudták megverni. Ugye kitalálták? Mind az öt alkalommal a szlovák Petra Vlhova.

Tehát kettejük párbajára számít mindenki ma este. Vlhova káprázatos volt ez előző zágrábi versenyen, amelyben közrejátszhatott, hogy edzője titokban filmezte Shiffrin edzéseit, majd kielemezték a mozgását és bevallásuk szerint sokat tanultak tőle. A nemzetközi sajtó által "kémkedésnek" nevezett módszert természetesen semmi sem tiltja, inkább az a furcsa, hogy Vlhova olasz edzője eldicsekedett ezzel.
Sok szlovák szurkoló érkezett Petra Vlhova kedvéért
Sok szlovák szurkoló érkezett Petra Vlhova kedvéért
Ha nincs meglepetés, akkor mindenki más, így az osztrákok is csak a harmadik helyért harcolhatnak. Erre a legnagyobb esélye a Katharina Liensbergernek, a "vorarlbergi Hamupipőkének" lehet. A legjobb osztrák szlalomos nyáron felszerelésgyártót váltott, aláírt egy olyan sportszergyárnak, amelynek bakancsában osztrák válogatott nem síelhet. Az Osztrák Sí Szövetség már korábban sem viccelt sztárok esetében sem, így az sem hatotta meg őket, hogy Liensberger a legjobb szlalomosuk, nem engedték őt indulni Söldenben sem. Az ügy úgy oldódott meg, hogy a fiatal síelő visszament korábbi felszereléséhez, amely szerepel a válogatottak részére engedélyezett márkák listáján.

Liensberger 3,5 másodperces hátránnyal lett harmadik Zágrábban. Ez borzasztóan nagy különbség ebben a szakágban.

Érdemes tehát ma este 18:00-kor a tévé elé ülni, az Eurosportra kapcsolni az első futamra, de az igazi élvezetet a 20:45-kor kezdődő második futam hozza meg, ha bejön a papírforma, ha nem!
A pálya adatai
A pálya adatai
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.