Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Shiffrin szünetet tart édesapja halála miatt

2020.02.04. Bata Attila

Két nappal ezelőtt hunyt el a jelenlegi legjobb női síelő, az amerikai Mikaela Shiffrin édesapja. A síelő hazautazott Amerikába, otthon gyászol, a következő versenyeket kihagyja.
Rövid időn belül a második csapás sújtja Mikaela Shifrint. Négy hónappal ezelőtt, 98 éves korában nagymamája hunyt el, majd most az édesapja. Jeff Shiffrin 65 éves volt, bár halálának okát nem közölték, csak annyit, hogy hirtelen történt a tragédia, néhány amerikai hírforrás balesetre hivatkozik.

Az édesapa Vail kórházában dolgozott altatóorvosként, síversenyekre csak ritkábban kísérte el lányát. Működött a családi beosztás, az édesanya, Eileen mindig Shiffrinnel tartott, az édesapa csak a fontosabb versenyekre. Igaz, ahogy elmondta, akkor "sem zavart sok vizet". Igyekezett félrevonulni, keresett magának egy hobbit, hogy elfoglalja magát, ez lett a fényképezés. Rengeteg kép készült róla fényképezőgéppel a kezében vagy a nyakában.
Nem volt ez mindig így, hiszen fontos szerepe volt abban, hogy Shiffrin síelőként elindult, értett a síeléshez és lépésről-lépésre terelgette lányát a siker felé fiatalabb korában. Azóta tudjuk, hogy Shiffrin már minden fontos címet megnyert, amely számít a síelésben. Jelenleg a 4. a világkupa győzelmek listáján 66 győzelemmel és már csak egy hiányzik, hogy utolérje Marcel Hirschert.

Shiffrin és édesanyja a tragédia hírére hazautazott Amerikába, a család együtt gyászolja az édesapát. A hétvégén Németországban, a következő hétvégén Szlovéniában rendeznek versenyeket. Shiffrin magabiztosan vezet az összetettben, eddig sem hajszolta, hogy minden versenyen induljon, akár az összes említett versenyt kihagyhatja.

Természetesen a sívilág megdöbbent, számos síelő fejezte ki részvétét a közösségi oldalaikon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.