Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Sölden: már csak 50 nap a sí világkupa első versenyéig!

2019.09.10. | Szerző: Bata Attila
Az utóbbi években már megszokhattuk, hogy október végén mindig a tiroli gleccseren, Söldenben, kezdődik meg a világkupa szezon. Az idén sem lesz másképp, és már csak 50 napot kell várni a rajtra.
A szezon első versenye mindig a szombati óriás-műlesikló verseny a hölgyek részére, majd azt követi a hasonló versenyszám vasárnap a férfiak számára. Feltéve, hogy az időjárás nem szól közbe, mint tavaly, amikor Holle anyó olyan erősen rázta a párnáját, hogy a szervezők nem tudtak mit kezdeni a hatalmas hóviharral.

Ha már az időjárás szóba került, akkor említsük meg, hogy a hétvégén szerencsére már havazott Söldenben, ahogy ez a lenti képen is látható. A Rettenbach gleccseren található pálya mellé a világ egyik leghatékonyabb hóágyú rendszerét telepítették, amely rövid idő alatt is képes elégséges havat gyártani.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Tavaly a hölgyeknél a francia Tessa Worley nyert az olasz Federica Brignone és az egész szezont uraló amerikai Mikaela Shiffrin előtt. A férfiak versenye a már említett ok miatt elmaradt.

A verseny egyik izgalmas kérdése, hogy szinte lehetetlen megtippelni, hogy a szezon első versenyére ki milyen formában érkezik, vagy hogyan sikerült a nyári felkészülése. Mivel az igazi versenyszezon csak decembertől indul be, sokan későbbre időzítik a csúcsformát.

A fenti képen látható pálya érdekességét a közel 70% meredek középső szakasz adja, amely után egy szinte teljesen lapos szakasz következik. Tehát, aki nem érkezik kellő sebességgel a lapos részre, annak elszállnak a reményei.

A hölgyek versenyét október 26-án, a férfiakét egy nappal később rendezik.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 174 vendég és 11 regisztrált felhasználó látogatja.