Menü ≡

Sölden: jól állnak a rendezők a verseny előkészületeivel

2019.10.16. | Szerző: Bata Attila
Tíz nap múlva ismét megkezdődik a versenyszezon a világkupában, szokás szerint idén is az ausztriai Söldenben. A rendezők jól haladnak a pálya előkészítésével.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Ahogy az osztrákok mondják a Marcel Hirscher utáni korszak első versenye következik Söldenben. A rendezők már évek óta remek munkát végeznek a pálya előkészítésével, amelyhez idén már augusztusban nekiláttak.
Az előkészületek
Múlt hét elejére a pálya felső részét, és a versenyzőknek sok gondot jelentő meredek szakaszt már elkészítették, jelenleg a legalsó részen, a jellegzetesen lapos szakaszon dolgoznak. Az előkészületeket segítette az időjárás. Múlt héten még 80 cm vastagon állt a hó 3000 méteres magasságban, és a hideg is segítette a világ talán leghatékonyabb hóágyú hadseregét, amelyet valaha versenypálya mellé telepítettek.

A fenti videón az előkészítés folyamata látszik, a lentin pedig az amerikai Ted Ligety edzése. A versenyzők nagy része már a helyszínen, vagy a környék gleccserein gyakorol. Ahogy Ligety felvételén is látszik, a helyszínen még csak a felső részen lehet edzeni, a meredek, helyenként 64%-os részt egyelőre még kímélik a rendezők.
A hölgyek óriás-műlesikló versenyét október 26-án, szombaton rendezik, a férfiak egy nappal később versenyeznek. Reméljük, az idén tényleg versenyeznek, hiszen az előző két évben a brutális időjárás miatt a vasárnapi futamok elmaradtak.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »