Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sölden: napsütéses hétvége az idény első világkupa versenyén

2019.10.25. Bata Attila

Az osztrák meteorológusok verőfényes napsütést jósolnak a hétvégi alpesisí-világkupa versenyekre.
Hétvégén végre megkezdődik az idei versenyszezon a legmagasabb szinten, az alpesi síelők világkupájában. Ahogy ehhez az utóbbi időben már hozzászoktunk, ezúttal is a söldeni Rettenbach-gleccseren láthatjuk először a világsztárokat.

Az osztrák meteorológusok (ZAMG) előrejelzése szerint csodás időjárás várható a hétvégére, így az idén hóvihar biztosan nem fogja megakadályozni a versenyt, mint tavaly. A napsütés mellett inkább az enyhe hőmérséklet tehet kárt a hóban, szinte végig nulla fok felett alakul majd a hőmérséklet. A verseny idején, kb. 3000 méteres magasságban, plusz 7 fokot jósolnak a meteorológusok.
Attól persze nem kell félni, hogy nem marad hó a pályán, amit már lassan két hónapja építenek. A kb. 60-80 cm jegesre tömörített hó biztosan síelhető marad a verseny végéig, bár a délutáni futamokban már romlani fog a pálya ilyen enyhe időben. Ez persze legyen a versenyzők gondja, a nézőknek sokkal szerencsésebben alakul majd az időjárás.

Szombaton a női, vasárnap a férfi óriás-műlesikló versenyeket rendezik. Az első futamokat 10 órától, a második futamokat 13 órától mindkét napon. Az Eurosport élőben közvetíti a versenyeket szombaton és vasárnap is.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.