Menü ≡

Ausztria: komoly havazás a tiroli gleccsereken

2018.10.28. | Szerző: Bata Attila
Négynapos tél köszöntött az Alpokba, amelyből nagyjából az első két napot már magunk mögött tudhatjuk. A havazásból az osztrák hegyek sem maradtak ki, Salzburg tartománytól nyugatra jelentős mennyiség hullott. Sajnos, az alacsonyabb részeken ez a mennyiség eső formájában zúdult le, sok helyen áradásokkal.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Szombat hajnal óta havazik Ausztria nyugati részén. Sölden gleccserén világkupa versenyeket rendeztek volna. Szombat reggelre a rajtnál kb. 20 centiméter, a célban néhány centi hó hullott, így a női versenyt, ha kedvezőtlen időjárásban, de meg tudták rendezni.

Vasárnap reggelre a hóvihar már megakadályozta a versenyt. A rajtnál (3040 m) 50 cm, a célban (2670 m) 40 cm friss hó hullott reggelre. A havazás később sem állt el, így a versenyt törölni kellett. Ennyi havat nem lehetett kézi erővel letakarítani a pályáról.

A többi tiroli gleccser is körülbelül fél méter friss hóról számolt be az előző két napban.

Nemcsak a gleccsereken, de az alacsonyabb részeken is havazott. Ischgl terepe november 22-én nyit, a most lehullott kb. 40 centiméter hónak biztosan nagyon örülnek. Vorarlberg és Tirol alacsonyabb részein is havazott a nap folyamán, valamint Salzburg magasabb régióiban is.

Keddig még további havazások várhatóak a régióban, azonban utána visszatér az enyhébb idő. A mostani havazásból csak a gleccserek magasságában marad meg valamennyi. 
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »