Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: komoly havazás a tiroli gleccsereken

2018.10.28. Bata Attila

Négynapos tél köszöntött az Alpokba, amelyből nagyjából az első két napot már magunk mögött tudhatjuk. A havazásból az osztrák hegyek sem maradtak ki, Salzburg tartománytól nyugatra jelentős mennyiség hullott. Sajnos, az alacsonyabb részeken ez a mennyiség eső formájában zúdult le, sok helyen áradásokkal.
Hintertux ma reggel
Hintertux ma reggel
Szombat hajnal óta havazik Ausztria nyugati részén. Sölden gleccserén világkupa versenyeket rendeztek volna. Szombat reggelre a rajtnál kb. 20 centiméter, a célban néhány centi hó hullott, így a női versenyt, ha kedvezőtlen időjárásban, de meg tudták rendezni.

Vasárnap reggelre a hóvihar már megakadályozta a versenyt. A rajtnál (3040 m) 50 cm, a célban (2670 m) 40 cm friss hó hullott reggelre. A havazás később sem állt el, így a versenyt törölni kellett. Ennyi havat nem lehetett kézi erővel letakarítani a pályáról.

A többi tiroli gleccser is körülbelül fél méter friss hóról számolt be az előző két napban.

Nemcsak a gleccsereken, de az alacsonyabb részeken is havazott. Ischgl terepe november 22-én nyit, a most lehullott kb. 40 centiméter hónak biztosan nagyon örülnek. Vorarlberg és Tirol alacsonyabb részein is havazott a nap folyamán, valamint Salzburg magasabb régióiban is.

Keddig még további havazások várhatóak a régióban, azonban utána visszatér az enyhébb idő. A mostani havazásból csak a gleccserek magasságában marad meg valamennyi. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.