Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Egy méter hó hullott az Alpokban, és folytatódik

2018.10.28. | Szerző: Bata Attila
Péntek este óta hull a hó az Alpokban. Az alacsonyabban fekvő részeken hatalmas mennyiségű eső érkezett és még várható a következő napokban. Nagyobb havazás elég magasan, a gleccserek szintjén várható, akár további egy méter is hullhat a következő két napban.
h i r d e t é s
A svájci-olasz határ környékén a magasabb helyek mérőállomásai akár 150 cm havat is mérhetnek ma estére, de több helyen már elérték az egyméteres magasságot ma reggelre. A havazás a következő napokban folytatódik, egyes becslések szerint akár két méter is lehet a végső adat a 2500 méter feletti részeken az olasz hegyekben.

Olaszországban tegnap a Stelvio-hágó még járható volt. Azonban az elmúlt 24 órában 70 cm hó hullott a hágónál (2757 m), az utat le kellett zárni. Fentebb, a gleccseren, a sípályák magasságában, ahogy a lenti posztban is olvasható, méteres hó hullott.

Livigno (Olaszország): 35 cm a településen, 1 méter a sípályákon
Webkamera: Laax (Svájc) havazás ma délután
2018.10.28. 16:25:03 TibiF
Ma reggelre 600 méter volt a hóhatár Svájcban, így a völgyekben is havazott. Itt most nagyon hideg van az előző idők enyhe időjáráshoz képest: napközben is csak plusz 3-4C a maximum hőmérséklet. A völgyekben nem nagy mennyiségű hó hullott, de a hideg miatt sok helyen még megmarad a hó (1000 méter felett napközben sem olvadt). A déli részen (pl. Ticino,Wallis) nagy mennyiségű csapadékot jósoltak. Szerdától jön az enyhébb idő, kellett már a csapadék hiszen október 1 óta semmi csapadék nem esett Svájcban.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »