Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

25-35 cm hó frissítette fel a karintiai pályákat

2017.02.07. Bata Attila

Holle Anyó kezdi pótolni adósságait a dél-osztrák sírégiókkal szemben is. Közel háromhetes szünet után ismét "említésre méltó" mennyiségű havat küldött a karintiai, stájer és kelet-tiroli síterepekre. Nassfeld, Gerlitzen Alpe és Bad Kleinkirchheim síterepei újra fehérek a pályákon kívül is.
Salzstieg, Stájerország
Salzstieg, Stájerország
Hogy mennyire hiányzott a hó idén Karintiában? Ezt megpróbálom a 2164 méteren található Villacher Alpe meteorológiai állomás adataival bemutatni. Január első harmadában ebben a magasságban egy centiméter havat sem mértek! A kopasz hegyeknek a január 13-14-i havazás vetett véget, akkor 32 cm hullott az állomáson. Azóta semmi. Azt tegyük hozzá, hogy azóta a hőmérséklet ezen az állomáson sosem emelkedett nulla fok fölé, a hó pedig 10 cm vastagra tömörödött össze közel három hét alatt. Ma reggelre itt 19 cm friss hó hullott (összesen 37 cm).

Nassfeld olasz oldala
Nassfeld olasz oldala
Ennél többet mértek a legendásan csapadékos Loibl-hágónál (34 cm friss hó), Bad Bleiberg 18, Kötschach-Mauthen 16, Lienz 6 és Villach 5 centi friss havat kapott ma reggelre az Alpok déli oldalán található meteorológiai állomások közül. Ezzel nagyjából egyidőben Nassfeld síterepe 25 cm friss hóról számolt be.

Koralpe
Koralpe
A havazás a nap folyamán is folytatódott, estére Nassfeld síterepe már 35 cm friss havat jelentett.

A délelőtti havazásban nem volt egyszerű közlekedni az utakon. Számos úton kötelezővé tették a hóláncot, az A2-es autópályát baleset miatt lezárták egy időre Olaszország felé. Máshol egy hölgy autójával a jeges Wörthi-tóba csúszott. Megint máshol, egy idős lakos hókotróvá átalakított traktorával tisztította az utat, amikor egy lejtőn megcsúszott, felborult és 70 métert gurult le a traktor. Reggel közel 500 karintiai háztartás maradt áram nélkül.

Bad Kleinkirchheim webkamera, a pályát már este előkészítették mára
Bad Kleinkirchheim webkamera, a pályát már este előkészítették mára
Még egy-két napig további, kisebb havazásokra lehet számítani a környéken. A karintiai, stájer és kelet-tiroli síterepek nagy része kapott a havazásból. A műhavas pályák felfrissültek. Bad Kleinkirchheim 20 centi friss hóval lett gazdagabb, Gerlitzen Alpe 25-30 cm friss havat írt ki a honlapjára. 
Gerlitzen webkamera: sűrű havazás napközben
Gerlitzen webkamera: sűrű havazás napközben
KOMMENTEK

Szállástippek
Landhof zum Waidegger Wirt csillagcsillagcsillag
Igényesen felújított, osztrák családi hotel Karintiában, 5,5 kilométerre Nassfeldtől, ahova a ház elől induló ingyenes síbusszal is eljuthatnak a vendégek. 2-4 ágyas szobák, félpanziós ellátás, étterem, bár, játszószoba és szaunarészleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Al Gallo Forcello csillagcsillagcsillagSuperior
Az Al Gallo Forcello***superior pályaközeli szálláshely 1.530 m-en Nassfeld olaszországi oldalán mindössze 3-400 méterre az első sílifttől és az osztrák-olasz határtól. Egy-két-három-négyágyas szobák, családi szobák, reggelis vagy félpanziós ellátás, kis wellness részleg, saját síkölcsönző várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Alpenhotel Marcius csillagcsillagcsillag
Hagyományos alpesi stílusban épült hotel Nassfeld szívében, 1.300 méteren, csak 80 méterre a legközelebbi sífelvonótól! 2-5 ágyas szobák félpanziós ellátással, kis wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.