Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

25-35 cm hó frissítette fel a karintiai pályákat

2017.02.07. Bata Attila

Holle Anyó kezdi pótolni adósságait a dél-osztrák sírégiókkal szemben is. Közel háromhetes szünet után ismét "említésre méltó" mennyiségű havat küldött a karintiai, stájer és kelet-tiroli síterepekre. Nassfeld, Gerlitzen Alpe és Bad Kleinkirchheim síterepei újra fehérek a pályákon kívül is.
Salzstieg, Stájerország
Salzstieg, Stájerország
Hogy mennyire hiányzott a hó idén Karintiában? Ezt megpróbálom a 2164 méteren található Villacher Alpe meteorológiai állomás adataival bemutatni. Január első harmadában ebben a magasságban egy centiméter havat sem mértek! A kopasz hegyeknek a január 13-14-i havazás vetett véget, akkor 32 cm hullott az állomáson. Azóta semmi. Azt tegyük hozzá, hogy azóta a hőmérséklet ezen az állomáson sosem emelkedett nulla fok fölé, a hó pedig 10 cm vastagra tömörödött össze közel három hét alatt. Ma reggelre itt 19 cm friss hó hullott (összesen 37 cm).

Nassfeld olasz oldala
Nassfeld olasz oldala
Ennél többet mértek a legendásan csapadékos Loibl-hágónál (34 cm friss hó), Bad Bleiberg 18, Kötschach-Mauthen 16, Lienz 6 és Villach 5 centi friss havat kapott ma reggelre az Alpok déli oldalán található meteorológiai állomások közül. Ezzel nagyjából egyidőben Nassfeld síterepe 25 cm friss hóról számolt be.

Koralpe
Koralpe
A havazás a nap folyamán is folytatódott, estére Nassfeld síterepe már 35 cm friss havat jelentett.

A délelőtti havazásban nem volt egyszerű közlekedni az utakon. Számos úton kötelezővé tették a hóláncot, az A2-es autópályát baleset miatt lezárták egy időre Olaszország felé. Máshol egy hölgy autójával a jeges Wörthi-tóba csúszott. Megint máshol, egy idős lakos hókotróvá átalakított traktorával tisztította az utat, amikor egy lejtőn megcsúszott, felborult és 70 métert gurult le a traktor. Reggel közel 500 karintiai háztartás maradt áram nélkül.

Bad Kleinkirchheim webkamera, a pályát már este előkészítették mára
Bad Kleinkirchheim webkamera, a pályát már este előkészítették mára
Még egy-két napig további, kisebb havazásokra lehet számítani a környéken. A karintiai, stájer és kelet-tiroli síterepek nagy része kapott a havazásból. A műhavas pályák felfrissültek. Bad Kleinkirchheim 20 centi friss hóval lett gazdagabb, Gerlitzen Alpe 25-30 cm friss havat írt ki a honlapjára. 
Gerlitzen webkamera: sűrű havazás napközben
Gerlitzen webkamera: sűrű havazás napközben
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Sonnleitn csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű kis szálloda a Nassfeldre vezető kiskabinos lift völgyállomásától 4 km-re. Az egy- és kétfős, valamint családi szobák heti turnusokban, félpanziós ellátással foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ski&Bike Nassfeld apartmanok
A Ski & Bike apartmanok Hermagor nyugodt külterületén találhatóak, a nassfeldi sípályáktól 10 kilométerre. 2,3 és 5 fős apartmanok felszerelt konyhasarokkal, wifivel, igény esetén ellátással a szomszédos étteremben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Chalet Kammleitn
Tradicionális alpesi panzió Karintiában, a nassfeldi sítereptől 4 km-re. 2, 3 és 4 ágyas szobák félpanziós ellátással, szaunázási lehetőséggel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.