Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

26 fős magyar küldöttség utazott az Osztrák Téli Nemzeti Játékokra

2024.03.19. sielok.hu

2024. március 14. és 19. között Grazban, Seiersberg-Pirka-ban, valamint a Ski amadé síterepein: Schladmingban és Ramsau am Dachsteinben rendezték meg a 7. Osztrák Téli Nemzeti Játékok esemény sorozatát, amelyen 26 fős magyar delegáció vett részt.
A grazi magyar konzul kísérte be a magyar csapatot a 7. Osztrák Téli Nemzeti Játékok ünnepélyes megnyitóján.
A grazi magyar konzul kísérte be a magyar csapatot a 7. Osztrák Téli Nemzeti Játékok ünnepélyes megnyitóján.
A hazai sportolók 4 szakágban: alpesi síben, gyorskorcsolyában, hófutásban és műkorcsolyában mutathatták be felkészültségüket, 1 évvel a torinói Speciális Olimpia Téli Világjátékok előtt.

Az „Együtt határok nélkül” jelmondatú versenyen összesen mintegy 1100 értelmi fogyatékossággal élő sportoló küzdött meg 10 téli sportágban.

Alpesi síben 4 sportoló képviselte hazánkat, akik mindannyian a Speciális Olimpia Szövetség tagszervezetének igazolt versenyzői.
Izgalmakkal volt teli a síelők utolsó versenynapja Schladmingban. | Fotó: Szántó György
Izgalmakkal volt teli a síelők utolsó versenynapja Schladmingban. | Fotó: Szántó György
A Ski amadé síterepein, Schladmingban és Ramsaum am Dachsteinben rendezték meg a futamokat. Az első versenynapon a változatos tavaszi időjárással is meg kellett küzdeniük a résztvevőknek. Volt csendes eső, havas eső is, később pedig napsütés majd szakadó jégeső.

A Magyar csapat eredményei

Óriás műlesiklásban:
Kertész Ádám (Fogócska DSE Érd)
2 divízió 1. hely
Csernai Tibor Miklós (Vértes DSE Kömlőd)
3 divízió 6. hely
Ferenc Bence (Vértes DSE Kömlőd)
4. divízió 2. hely
Teszenyi Tamás (Bárczi DSE Kaposvár)
2 divízió 2. hely.

Szuper óriás műlesiklásban:
Csernai Tibor Miklós (Vértes DSE Kömlőd) a kategóriája nagy esélyeseként indult el jól felkészült rutinos versenyzőnek számít, de sajnos kapukihagyás miatt az eredményét törölték így részvételi szalagot vehetett át.
Ferenc Bence (Vértes DSE Kömlőd) a csapat legifjabb tagja nagyon összeszedett magabiztos síeléssel a divíziójában 4 helyet javított. A ranglistán így az előkelő 2 helyezést szerezte meg.
3 divízió 2. hely
Teszenyi Tamás (Bárczi DSE Kaposvár) az időmérőn még gyengélkedett. Két nap alatt összeszedte magát és teljes erővel vágott neki a futamának. A kategóriája összes versenyzőjét maga mögé utasítva megnyerte a futamát.
2 divízió 1. hely🥇

Izgalmakkal volt teli a síelők utolsó versenynapja Schladmingban. Hétfőn rendezték meg a műlesiklás (szlalom) versenyt, ahol Kertész Ádám képviselte hazánkat. A versenyen végig esett az eső, ami nem kedvezett a pálya minőségének. Az osztrák versenyzőkön kívül még német, szlovák és szlovén sportolók neveztek. A két futam összesített eredménye alapján hirdettek eredményt. A szoros eredmények miatt az utolsó ember csúszásáig kérdéses volt, ki áll a dobogó legfelső fokára. 0,69 századdal megelőzve a szlovák versenyzőt is Kertész Ádám megnyerte a Középhaladó kategória szlalom versenyt. 🥇🎺

Összesítés:
Kertész Ádám: 2 arany
Teszenyi Tamás: 1 arany, 1 ezüst
Ferenc Bence: 2 ezüst
Csernai Tibor 6. hely
A csapatot Molnár Emőke sportoktató, gyógypedagógus és Molnár Sándor sportoktató edző, gyógypedagógus edzette és készítette fel a versenyre. A helyszínen a versenynapokon Molnár Zsolt, az MT Síiskola Dad oktatója segítette és vállalta a felszerelések karbantartását.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.