Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: 60 cm friss hó és havazik tovább

2013.04.03. Stánicz Balázs

Húsvét hétfőjére virradóra Salzburg tartomány hegyeiben 40-60 cm friss porhó esett, ezzel kimagaslott a többi osztrák tartomány közül, hiszen Tirolban „csak” 10-20 cm hullott ezen a napon. A télnek még koránt sincs vége, kedd este egy újabb front érte el Ausztriát, még Bécsben is szakad a hó.
Az idei áprilisi kezdet inkább a télre, mint a tavaszra emlékeztet, nincs ez máshogy Ausztriában sem, az osztrák hegyeket több méteres hó borítja és az alacsonyabb síterepeken is meglepően jók a hóviszonyok, aki még tervez idénre egy síelést az nem fog csalódni, a hóviszonyok akár januárban. Az elmúlt hétvégén ismét hóesés érte el az osztrák hegyeket, amiből leginkább a salzburgi hegyek profitáltak, ahol 40-60 cm friss hó esett egy nap leforgása alatt, a legtöbb a Tauern hegységben; azaz Weißsee, Kaprun, Obertauern, Zauchensee síparadicsomaiban.

Kedd estére menetrendszerűen megérkezett a következő havazás, elsősorban délen és keleten esik, a folyamatos havazás és az erős szél okozta hóátfuvások különösen Burgenlandban okoznak fennakadást a közlekedésben, a magasabban fekvő utak havasak-hókásásak, az autópályák és gyorsforgalmi utak többnyire sónedvesek. Bécsben felkészültek az áprilisi télre; több mint 1400 hómunkás és közel 400 hótoló áll készenlétben. Bár csütörtökön átmenetileg a Nap kerül előtérbe, péntektől egy újabb mediterrán légörvény okozhat változékony, csapadékos időt, szombaton 300 méteres hóhatárral. Több osztrák síterepen még vasárnapig (április 7.) és jövő hét végéig (április 14.) lehet még egy utolsót síelni, április közepe után a gleccserek és a magasabb síközpontok várják a síelőket egy tavaszi (?) síelésre.
KOMMENTEK
Zsuzsoo | 2013.04.03. 15:30
Megfontolandó ez a lesíző akció!
Klóci | 2013.04.04. 22:58
Én mennék , de 2 hete elszakadt a keresztszalagom!
snowfan | 2013.04.07. 19:53
Szia Klóci,

Jobbulást! És több ov

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.