Menü ≡

70 cm friss hó: kinyit az első amerikai síterep

2018.10.12. | Szerző: Bata Attila
A hóvadászok és síguruk kissé meglepődhetnek, hiszen a 2018/2019-es észak-amerikai síszezont nem a szokásoknak megfelelően Loveland vagy Arapahoe Basin kezdi meg, hanem Colorado délnyugati részén található Wolf Creek. Az utóbbi 72 órában 70 cm havat hozott a természet a hegytetőre.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Kb. 25 centi hó hullott az utolsó 24 órában, és 70 cm az utóbbi három napban a 3628 méter magasan található hegyen, így a síterep vezetősége gyorsan döntött: október 13-án, szombaton megkezdik a szezont. Ezzel valószínűleg Wolf Creek lesz az első észak-amerikai síterep, amely megkezdi az idei szezont.

Szóval ahhoz képest, hogy jövő héten szerettek volna hóágyúzni és a nyitást eredetileg november közepére tervezték, bátran belevágtak. Bár az is igaz, hogy ez a korai időpont nem szokatlan, ennél korábban is nyitottak már, az egyik szezont október 8-án kezdték.

Három lift üzemel és a mellette található részeken lehet síelni. Európai síterepekhez képest kissé borsos előszezoni árakkal (50 dolláros napijegy, kb. 14 ezer forint) várják az első síelőket. 
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »