Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

70 cm friss hó: kinyit az első amerikai síterep

2018.10.12. Bata Attila

A hóvadászok és síguruk kissé meglepődhetnek, hiszen a 2018/2019-es észak-amerikai síszezont nem a szokásoknak megfelelően Loveland vagy Arapahoe Basin kezdi meg, hanem Colorado délnyugati részén található Wolf Creek. Az utóbbi 72 órában 70 cm havat hozott a természet a hegytetőre.
Kb. 25 centi hó hullott az utolsó 24 órában, és 70 cm az utóbbi három napban a 3628 méter magasan található hegyen, így a síterep vezetősége gyorsan döntött: október 13-án, szombaton megkezdik a szezont. Ezzel valószínűleg Wolf Creek lesz az első észak-amerikai síterep, amely megkezdi az idei szezont.

Szóval ahhoz képest, hogy jövő héten szerettek volna hóágyúzni és a nyitást eredetileg november közepére tervezték, bátran belevágtak. Bár az is igaz, hogy ez a korai időpont nem szokatlan, ennél korábban is nyitottak már, az egyik szezont október 8-án kezdték.

Három lift üzemel és a mellette található részeken lehet síelni. Európai síterepekhez képest kissé borsos előszezoni árakkal (50 dolláros napijegy, kb. 14 ezer forint) várják az első síelőket. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.