Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

80 cm hó hullott a legmagasabban fekvő olasz településen

2021.11.16. Bata Attila

Véget ért az intenzív havazás az olasz Piemont régióban. 36 óra alatt a magasabb helyekben egy méter körüli friss hó hullott. Lakott településeken is 40-80 cm friss hó terítette be az utakat.
Kép: Sestriere_official
Kép: Sestriere_official
Sestriere, a Franciaországhoz közeli olasz település síterepe ismerős lehet, hiszen része az olasz-francia határon átnyúló Via Lattea (Milky Way) kb. 400 kilométeres pályarendszerének. A síterepen rendeztek már alpesi sívilágbajnokságot, 2006-ban pedig a torinói téli olimpia alpesi versenyzői mérték össze tudásukat a helyi pályákon.

Emellett fontos megemlíteni, hogy a statisztikák szerint a 2035 méteres magasságával a legmagasabban fekvő olasz településnek számít. Télen több alkalommal is előfordul, hogy a mostanihoz hasonló havazás teríti be a települést és környékét.

A mostani havazás után a síterep és a turisztikai hivatal közlése szerint 80 cm hó hullott a településen. A kicsit alacsonyabban található (2020 m) meteorológiai állomáson 74 cm, a nagyon közeli hegyekben (2480 m) 106 centi havat mértek.

A meteorológia szolgálat Piemont régióban telepített mérőműszerei több helyen is egy méternél vastagabb hóréteget mutattak a havazás csúcspontján. Pl. a Gastaldi-menedékháznál (2659 m) 140 cm, a Barrant-hágónál (2294 m) 119 cm havat mértek. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.