Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

80 éves a Grossglockner alpesi út

2015.08.12. Stánicz Balázs

Idén nyáron jubilált Ausztria leghíresebb panorámaútja. 1935. augusztus 3-án nyitották meg a 48 km hosszú, 36 hajtűkanyarból álló alpesi utat, ami Salzburgot köti össze Karintiával.
Az út a salzburgi Bruckból – Zell am See mellett – indul és 48 kilométeren keresztül kanyarog felejthetetlen magashegységi környezetben, míg a karintiai Heiligenblutot eléri. Az út megálmodói eleinte évente 120 ezer látogatóval számoltak, azonban ez a szám már a harmadik évben megduplázódott. Napjainkban évi egymillió turista keresi fel Ausztria első számú turista célpontját. Sikerét annak köszönheti, hogy fárasztó hegymászás helyett autóval vagy motorral könnyedén a Magas-Tauern magával ragadó környezetébe csöppenhetünk, ott ahol Ausztria legmagasabb hegycsúcsa, a Grossglockner tör az ég felé és ahol a Keleti-Alpok leghosszabb gleccsere, a Pasterze kúszik komótosan a völgy felé. A magashegységi panoráma út kezdetben kőzúzalékos volt és csak az 1950-es években kapott aszfaltborítást. Az utat idén augusztusban műemlékvédelem alá helyezték, a következő lépcsőfok, hogy a világörökség részéve váljon a páratlan attrakció. A jubileumi évet korabeli járművekkel ünnepelték az osztrákok, köztük egy 1950-es postabusz is felkapaszkodott a hegyi úton.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.