Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

80 éves a Grossglockner alpesi út

2015.08.12. Stánicz Balázs

Idén nyáron jubilált Ausztria leghíresebb panorámaútja. 1935. augusztus 3-án nyitották meg a 48 km hosszú, 36 hajtűkanyarból álló alpesi utat, ami Salzburgot köti össze Karintiával.
Az út a salzburgi Bruckból – Zell am See mellett – indul és 48 kilométeren keresztül kanyarog felejthetetlen magashegységi környezetben, míg a karintiai Heiligenblutot eléri. Az út megálmodói eleinte évente 120 ezer látogatóval számoltak, azonban ez a szám már a harmadik évben megduplázódott. Napjainkban évi egymillió turista keresi fel Ausztria első számú turista célpontját. Sikerét annak köszönheti, hogy fárasztó hegymászás helyett autóval vagy motorral könnyedén a Magas-Tauern magával ragadó környezetébe csöppenhetünk, ott ahol Ausztria legmagasabb hegycsúcsa, a Grossglockner tör az ég felé és ahol a Keleti-Alpok leghosszabb gleccsere, a Pasterze kúszik komótosan a völgy felé. A magashegységi panoráma út kezdetben kőzúzalékos volt és csak az 1950-es években kapott aszfaltborítást. Az utat idén augusztusban műemlékvédelem alá helyezték, a következő lépcsőfok, hogy a világörökség részéve váljon a páratlan attrakció. A jubileumi évet korabeli járművekkel ünnepelték az osztrákok, köztük egy 1950-es postabusz is felkapaszkodott a hegyi úton.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.