Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

A héten visszatér a havazás az Alpokba és a Tátrába!

2020.01.27. | Szerző: Bata Attila
Jó hír a kisebbfajta hóhiányban szenvedő közeli síterepeknek: a héten kisebb-nagyobb havazás érkezik környékünkre, amelyből néhány centiméter az észak-keleti hegyeikbe is juthat.
Az Alpok északi oldalát a múlt hétvégén egy rövidebb havas periódus lepte meg a magasabb régiókban. Nagy területen, túl sok havat nem hozott, de most olyan január van, hogy már ez a mennyiség is szóra érdemes.

Ennél azért többet várunk a hét elején, főleg kedden és szerdán. A havazás ezúttal is az Alpok északi oldalára érkezik.

A Nyugati-Alpokból induló havazás a legtöbb havat a francia-svájci határon hozhatja, kb. 50-60 centiméter szerepel az előrejelzésekben 1800 méter felett. A Mont Blanc környéke kb. 80 centiméter hóval számolhat, a svájci Wallis kanton közvetlenül a francia határ melletti részének (Alsó-Wallis) magasabb részein van esély az egyméternyi friss hóra is szerda estig.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Ausztriában az északi oldalon keddtől fokozatosan csökken a hőmérséklet, és 400-700 méter felett az eső már átvált havazásba. Itt is a nyugati részeken várunk több havat, Salzburgtól nyugatra kb. 10-30 cm várható 1000 méteres magasságban, a svájci határhoz közelebb akár 40 centiméter is. A magasabban fekvő gleccsereken és síterepeken ennél nagyobb mennyiség is összejöhet szerdáig.

Nemcsak az Alpokba, hanem a Kárpátokba is érkezik havazás. Szlovákia északi részén keddtől több hullámban havazhat. Az alacsonyabban fekvő részeken 5-10, a hegyekben 10-25 cm friss hó várható szerdáig.
A havazásból egy keveset talán mi is kaphatunk. Az Időkép előrejelzése szerint szinte minden fajta halmazállapotú csapadék várható kedden az országban. Az észak-keleti hegyeink magasabb részén nem kizárt néhány centiméternyi havazás sem.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 249 vendég és 19 regisztrált felhasználó látogatja.