Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás az Alpokban: eddig kb. 20-60 cm hullott

2020.01.29. Bata Attila

Kedden kezdődött el a kétnapos havazás az Alpokban. Közel félidőben, a kedd esti adatok szerint eddig 30-60 centiméter hullott a francia-svájci-olasz határ közelében, a leghavasabb régióban.
Aosta-völgy, Nyugat-Olaszország
Komoly szélviharral és nagyobb mennyiségű hóval érkezett a keddi havazás. Ezúttal az Alpok nyugati része kapott több havat, ott is főleg az északi oldal, bár a déli oldalon sincs ok panaszra.

A leghavasabb régiók közül az egyik a svájci Wallis kanton, a francia határ oldalában. Itt kedd estig 30-60 cm hullott és szerdáig még egyszer ennyi várható. A másik havas régióban, a kicsit délebbre található Piemont olasz tartományban is tekintélyes mennyiségű hó hullott, ahogy ez az Aosta-völgyben készül videón is látható.
Aosta-völgy tegnap
A francia és a svájci hegyek déli oldalára is jutott a havazásból. 20-30 centiméterrel lettek gazdagabbak a magasabb régiók. Olaszországban a keleti részen, Dél-Tirolban utoljára egy hónappal ezelőtt hullott csapadék az egész tartományban, most ez megismétlődött, a magasabb régiókban hóval.

Ausztriában a nyugati határtól egészen a Hochkarig havazott. Ahogy a lenti videóban is látjuk a közeli Ötscheren viharos szél fújt, de tegnap egy tiroli síterepen a szélvihar kidöntött egy fát, közvetlenül az egyik ülőlift drótkötelére.
Lackenhof-Ötscher tegnap
Hazánkban is havazott, a legtöbb friss havat Nógrád megyében mérték, a mennyisége helyenként közelített a 10 centiméteres vastagsághoz.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.