Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A holland útkezelők már készülnek a nagy télre

2016.09.11. Bata Attila

Hollandia nem igazán a kegyetlen teleiről és méteres havazásairól ismert. Ennek ellenére elég dicséretes módon az útfenntartók már szeptember elején készülnek a téli szezonra. A nagy havazásnál bevetendő úttisztítók a kellemes melegben gyakorolnak be mindent, hogy télen ne legyen gond.
Arnhem: ilyen is lehet a holland tél (Marco Derksen / Flickr)
Arnhem: ilyen is lehet a holland tél (Marco Derksen / Flickr)
Nehéz elhinni, hogy ennyire komolyan veszik a téli felkészülést a holland útfenntartók. Szeptember elején nekiálltak és feltöltötték az összes tárolót sóval és elkezdték tesztelni a sofőröket. Havazás esetén az önkormányzattal szerződésben álló vállalkozóknak kell azonnal az utakra vonulniuk és megkezdeni a hómentesítést. Erre két órájuk van a vállalkozóknak.

Szeptember elején az önkormányzat begyakorolta a vállalkozókkal az egész folyamatot, az a lényeg, hogy télen havazás esetén minden flottul működjön két órán belül. A "hómunkások" szerint teljesen jó ötlet ilyenkor kényelmesen begyakorolni mindent, hogy ne télen, az igazi "téthelyzetben" kelljen improvizálni.

A hollandok tehát megnyugodhatnak, hiszen a vállalkozókat kiképezték és október 1-től (!) már bármikor hívhatják őket, ha erre szükség van - írja a helyi portál.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.