Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A kisebb magyar terepek is várják a szezont

2013.12.12. 2013.12.15. sielok.hu | frissítve: 2013.12.15.

Ha a hazai síelésről beszélünk, leginkább a nagyobb és ismertebb síterepek kerülnek szóba. Vannak azonban kevésbé ismert hazai sípályák is, amelyeket mindenképpen érdemes lesz kipróbálni az idén, ha a hóviszonyok engedik.

Tokaj

A tokaji sípályának nem volt szerencsés a tavalyi idény, mert a rongálók lehetetlenné tették a működését. A nyáron föld alá fektették a kábeleket, így a hó érkeztével újra beindítják a felvonót. Az idei szezontól egy új taposó szán is segíteni fogja az üzemeltetők munkáját. A pályán változás nincs, ha a hó engedi szombaton és vasárnap lehet náluk síelni.
Tokaj
Tokaj

Mátraszentlászló

Az üzemeltetés szomorú példája volt az előző szezon. Sokszor térdig ért a hó a pályán, de a síelők mégsem jöttek. Az elmúlt szezon sikertelensége nagyon megnyirbálta az üzemeltetők kitartását, azonban az eltelt hónapok tervezgetése újra lendületet adott maroknyi csapatuknak a szezonkezdéshez. A pályával (felvonókkal is) és a házzal készen állnak a szezonkezdésre. Már csak a szerencsére, hóra és a vendégekre várnak. Ezt a szezont még mindenképpen végig csinálják.
Mátraszentlászló, volt hó bőven tavaly
Mátraszentlászló, volt hó bőven tavaly

Dobogókő

Sífelszerelés, oktatás:

Sífelszerelés bérlése a sífelvonó felső állomásától néhány lépésre található zöld faházban lehetséges. Síoktatás a +36 20 213 22 02 telefonszámon történő előzetes bejelentkezéssel biztosított.

Dobogókő: a tavalyi szezon
Szállás:

A Dobogókőért Közhasznú Alapítvány 2013/2014 síszezontól nem mindennapi szálláslehetőséggel várja a több napra Dobogókőre érkezőket. A Zsindelyes Vendégháztól és a sífelvonó felső állomásától mindössze néhány méterre fűthető jurták biztosítanak pályaszállást a vendégeknek.

Szilvásvárad

Itt is készülnek a szezonra, a pálya és a gépészet teljesen rendben van. Eget rengető újdonság nincs, az idén a felvonóra és a hótaposó gépre kellett kicsit többet költeni, de minden a tervek szerint ment. A pályán a vaddisznók okoztak károkat a túrásukkal, de rendbe tették azt is.

Éjszaka hidegek vannak, de nappal még enyhe az idő, ezért a hógyártással még nem próbálkoztak. Sajnos, természetes hó még nem esett. A karácsonyi ünnepkörre, az iskolaszünetre, mindenképpen szeretnének pályát csinálni. Amint megkezdődik a hógyártás, mi is beszámolunk róla.
KOMMENTEK
bouquetk | 2013.12.12. 11:14
A pécsi sípálya, hála a tagok munkájának készen várja a havat. Az elmúlt szezon óta külsősök is igénybe vehetik a felvonót, igen méltányos díj ellenében.
Kobak | 2013.12.15. 08:30
Idén is a hazai pályákat járjuk körbe a családdal. Tavaly is inkább a hazai pályákat választottuk. Hétköznap kimondottan kevesen vannak és egy-egy napra nagyon élvezetes tud lenni.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.