Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Mátrában most is lehet síelni, nyitva a Sípark

2022.01.02. Sípark.hu

A közösségi médiában az a téves információ terjed, hogy az új év első napjaira érkezett átmeneti felmelegedés miatt mindenhol elolvadt a hó és bezártak a hazai sípályák. A Mátraszentistváni Síparkban azonban határozottan cáfoljuk, hogy zárva lennénk. Szilveszterkor, az új év első és második napján is nyitva voltak a pályák és következő napokban is várjuk a sportolókat.
Kép: Mátraszentistváni Sípark
Kép: Mátraszentistváni Sípark
A hóvastagság 70-35 cm, melyet friss fényképekkel támasztunk alá.
Negyvenezer köbméter hótartalékkal készültünk az enyhébb időszakok átvészelésére. A szubmontán övben, 700-800 méteres tengerszint feletti magasságon a hőmérséklet meg sem közelíti a síkságon tapasztalt tavaszias csúcsértékeket.

A következő napokban is nyitva lesz a kedvelt piros jelzésű, közepes nehézségű hármas pályánk és a leghosszabb, kék jelzésű négyes pálya is teljesen végig működik. A besíelhető pályák hossza - a tanuló pályákkal együtt - összesen 2,6 km.

Használható az ülőszékes PanorámaLift és mellette pedig C, D, E, F liftek valamint az új mozgójárdánk is. A következő napokban 9:30-16:30-ig leszünk nyitva.

A Hóhatár Hütte, a síkölcsönző és a síiskola is várja a vendégeket.

A Sípark a kormányzat mindenkor hatályos járványügyi rendelkezéseit szigorúan betartja és betartatja. Arra kérjük a sportolókat, hogy viseljenek maszkot, vagy csősálat a szociális helyiségekben és a felvonókon, valamint tartsák be az előírt 1,5 méteres védőtávolságot.
Fotók forrása: Sípark Mátraszentistván
KOMMENTEK
magnum56 | 2022.01.02. 17:21
"A közösségi médiában az a téves információ terjed, hogy az új év első napjaira érkezett átmeneti felmelegedés miatt mindenhol elolvadt a hó és bezártak a hazai sípályák."

Hát igen, nagyon kellemetlen, ha téves tájékoztatást adnak ki.
Ezt a sízők sem szeretik.
kócos | 2022.01.03. 07:40
Kedveseim! Olyan sok pályát kellene végig nézni, hogy pontos valós képet adjanak-ha azt szeretnének .Így marad a hascsapkodás! Kár! Kár! mondja a varjú, repülés közben- háromszor! A harmadikat nem hallod, mer olyan messzire repült/.
M61021 | 2022.01.05. 21:20
Örülök, hogy még nyitva van a pálya, de: "Szubmontán öv" tessék mondani az meg mi? Sosem hallottam róla.
40 000 köbméter hótartalék? Ez komoly, próbálom elképzelni, hova fér el. Ez jó szám lehet?
Azért a 3-as pálya ma már nincs nyitva.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.