Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A milliós chopoki felvonón nevetett egész Szlovákia

2013.02.07. Bata Attila

A milliós chopoki felvonón nevetett egész Szlovákia Hétfő reggel került ki az internetre (Facebookra) egy kép, amely a nemrégen épített chopok-déli felvonót ábrázolja, amint megfeneklik a hóban, és néhányan meg is támasztják. Sokan elviccelődtek a tervezőkön, de a lifttársaság szerint a kép még a lift átadása előtt készült, azóta ilyen probléma nem történt.
Hétfő reggel mi is megosztottuk Facebook-oldalunkon a jasnai funitellel foglalkozó másik Facebook-oldal alábbi képét. A képen a déli oldal kabinos liftje látható, amely megakadt a hóban. Rajtunk kívül még számos síeléssel foglalkozó portál is megosztotta ezt a képet. Olvasóinkat megkértük, hogy adjanak címet a képnek, és számos vicces képaláírást is kaptunk. Ezúton is köszönjük!

Természetesen Szlovákiát is bejárta a kép, sokan átrajzolták a képet, megjegyzéseket tettek hozzá, vicces mémek születtek a milliós beruházásról és a tervezők szakértelméről. Természetesen a síterep is reagált a képre, és elmondásuk szerint az a kép még a próbaidőszakban történt, azelőtt, hogy a liftet átadták volna a nagyközönségnek. Mióta átadták a liftet, ilyen jellegű probléma sosem fordult elő. Az ominózus eset a lift alsó állomásánál alakult ki, amikor a szél összefújta a havat, de ratrakkal eltakarították, és a probléma megszűnt a síterep szóvivője szerint.

Sajnos a lelkes szlovák Facebook-oldalról levették a fényképet, így a mi megosztott fényképünk is eltűnt a Facebookról a körülbelül 50 vicces hozzászólással és képaláírással együtt.

KOMMENTEK
Chopoker | 2013.02.07. 13:54
Persze vicceskedni lehet, meg röhögcsélni is, többek között erre is jó fészbuk. Ahelyett, hogy aktívan élnének a fiatalok, ott kattogtatják el a fél életüket, nemhogy pl. sielnének, sportolnának. Nekem is van olyan ismerősöm, akinek a jobb mutató újja erősebb már, mint a másik kilenc együtt. Meg olyan is, aki +10-15 fokban szeret sielni, az alatt már hideg van neki. Javaslatom szerint mi magyarok inkább ne ezen nevetgéljünk, hanem örüljünk, hogy mehetünk Szlovákiába útlevél és valuta kiviteli engedély nélkül, ahol ilyen dolgok is megtörténnek néha. Nehezen tanul az ember, de könnyen felejt. A cikk címe után azt mondom, hogy egész Magyarország nevethetne pl. a NHH-i felvonókon, hogy nem működnek, pedig állítólag tökéletes állapotban vannak. Én inkább sírok emiatt!
admin3 | 2013.02.07. 14:03
Ami a Nagy Hideg-hegyet illeti, nyitott kapukat döngetsz :) http://sielok.hu/forum/viewtopic.ph...p?t=462
Fazzoletto | 2013.02.07. 14:32
"Nekem is van olyan ismerősöm, akinek a jobb mutató ujja erősebb már, mint a másik kilenc együtt. Meg olyan is, aki +10-15 fokban szeret síelni, az alatt már hideg van neki."
Nekem meg olyan, aki szereti a káposztát, sőt képzeld! Még egy olyan is, aki csak hasonfekve tud aludni! És ez pont annyira releváns a cikkel kapcsolatban, mint a te írásod 3/4-e. Ne legyél már ilyen savanyú, ez csak egy poén volt :)
RM | 2013.02.07. 15:19
Én szívesen gyártanék mémet, mondjuk a kékesi kabinos liftről. (Csak ugye a kabinos lift hiányzik hozzá.) :-(

Chopokon mindkét kabinos lift szuper. Ahhoz, hogy olyat találjon az ember mint az északi nyugatra is jó sokat kell menni. (Nekem Tuxon rémlik legközelebb sokszemélyes duplaköteles kabinos felvonó ...)
Chopoker | 2013.02.07. 15:59
admin3-nak: öröm a jó hír, kívánom, hogy akadjonak be a korongok a nagy hóba!:-) Jó lenne egy cikk a hírekbe, de talán már készül is?!

RM: Én szívesen gyártanék mémet, mondjuk a kékesi kabinos liftről. (Csak ugye a kabinos lift hiányzik hozzá.) :-(

Meg sokszor még a hó is, bár most éppen ott is nagyon jó a helyzet.

Amúgy várom a tömegesen érkező magyar stílusú éles kritikákat is, hogy miért kell a négyülésestől az új kabinosig átgyalogolni?
Sajnos az ilyenekre a válaszok az ész(nélküli)könyvben nem biztos, hogy megvannak.

Csak az arra érdemes kommentekre reagálok...bocs.
Trailrider | 2013.02.07. 16:11
Mert jövőre új alsó lift épül (Sdriecko és Kosodrevina között), gyanítom úgy oldják majd meg, hogy vagy közvetlen egymás mellé kerülnek az állomások, vagy át lehet majd csúszni.
Bata Attila | 2013.02.07. 16:17
Ha elfogadjuk, hogy a hülyeség nem ismer határokat, akkor ezt felesleges szlovák-magyar viszonyban taglalni

Az NHH helyzet nekem inkább siralmas, mint vicces

Trailrider már megválaszolta, hogy hamarosan jön az új fejlesztés, akkor majd nem kell gyalogolni
Chopoker | 2013.02.07. 16:35
batus: a cikkben megjelölt autentikus(???) hírforrás alapján kreáltatok egy bulvár cikket egy jó marketinges címmel: egész Szlovákia...szerintem sok-sok FB függő...
Szerintem sem érdemes taglalni, egyszerűen nem igaz, de minimum már nem aktuális, én úgy mondanám kacsa.
Chopoker | 2013.02.07. 16:41
A fejlesztésekrő is batusék cikkeztek:
http://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/u...jdonsagok-chopokon-2-resz...
Csak remélni tudom, hogy nem az FB-ről származó hírforrásokra alapozták. Ha igaz, akkor a hamarosan =2014 (tehát egy szezon még kimarad), valamint nem Srdiecko, hanem Krupova lesz a völgyállomás. Így kb. 1100m szint kb. 15perc utat jelent majd! Lásd a képeken!
Bata Attila | 2013.02.07. 16:41
az Egész Szlovákia rész a szlovák sajtóból való, csak átvettük, ha ők tudnak magukon poénkodni az már jó jel.

A forrás, a FB oldal, ahol megjelent a kép, hozzád hasonló Chopok fanatikusok oldala, eszméletlen mennyi energiát fordítanak kedvenc síterepük liftjeinek dokumentálására, ha nekik nem derogált...

Azért gondolom, valaki levetette velük a képet

u.i azért mert a Facebookon van attól még lehet autentikus
százas | 2013.02.07. 16:49
Huszon pár éves koromban anyósoméktól elvillamosoztam a Déliig, onnan metróval a Nyugatiig, majd vonattal Kismarosig, innen kisvasúttal Királyrétig, innen szállítójárművel fel NHH-ig(volt, hogy csak Taxig tudott felmenni a járgány, akkor felgyalogoltunk. Ott volt végre felvonó! Hazafele le lehetett csúszni Cseresznyefa-rakodóig, esetleg kis evezéssel Királyrétig... ÉS ÍGY IS IMÁDTAM NHH-ET! Később is jöttünk kocsival, most is ellátogatnék, ha működne végre, pedig több, mint 200 km-re lakom!
Chopoker | 2013.02.07. 16:50
Értem batus, most akkor én mondom, hogy csak vicceltem. Egyébként elég jól ismerjük egymás hasonló véleményét, azt hiszem. Csak még egy gondolatmenet, és egy kérdés: ha jól gondolom a világ egyik legnagyobb felvonós cége a Doppelmayer volt a kivitelező. Én nem tudhatom biztosan, de Te eltudod képzelni, hogy hagyták a szlovákokra a tervezést? Biztosan tudsz megbízható forrást eme kérdésre. Előre is kössz.
Chopoker | 2013.02.07. 16:54
100as, jó fej vagy és nem változtál, csak vigyázz le ne csesszenek az FB-sek, hogy nem ez a téma! :-) Amúgy tudod mi az az FB? A mi időnkben még FBI volt, csak a fiatakok tovább rövidítették szerintem. Nem sokára csak F marad, ha csak úgy nem jár, mint az iwiw.
Bata Attila | 2013.02.07. 17:00
Az igaz, hogy a Doppelmayr építette az állomásokat, az oszlopokat és a kábeleket, a kabinokat pedig a svájciak, ha jól emlékszem.

A folyamat ott kezdődik, hogy évekkel korábban a mérnökök megrajzolják a lift nyomvonalát, aztán elküldik mindenfajta hatóságnak (környezetvédelem!!!) jóváhagyásra. Hosszú idő után mindenki rábólint, és jöhet a részletes tervezés, persze a már jóváhagyott kereteken belül. Azt nem tudom melyik fázisban csatlakozott a Doppelmayr, de azt is kétlem, hogy az osztrákoknak lenne annyi helyismeretük, hogy hol, milyenek a hóviszonyok, tehát biztosan bevontak helyi szakembereket. Ha jól tudom, mióta a Doppelmayr-nek felfutottak a szlovák megrendelései van saját szlovák irodája, valószínűleg ők intéztek mindent.

Ez miért is fontos? :))
százas | 2013.02.07. 17:02
Gyengém a NHH, szó volt róla a kommentekben. Engem nem ragadott el FB, nem is fog, de az FB=FBI sajnos jelen időben igaz!
Grill | 2013.02.07. 17:23
Ha fel akadt a havon ha nem, poennak jo volt. SZLOVAKIA meg nem tud olyan vonzo lenni hogy oda menjek csuszni, akarmilyen felvono is van ott.
minerel | 2013.02.07. 18:26
Chopoker! Lazíts már kicsit. Én érzem, hogy valami humorérzék még maradt benned bárhogy is beháózott a sötét oldal...
zsolti780 | 2013.02.07. 20:43
Nem kell ezen nevetni! Előfordulhat....
Úgyan úgy néha az eplényieken is lehet nevetni amikor szerencsétlenkednek.....bár csak ott esne annyi hó,hogy sólyom elakad !
Chopoker | 2013.02.08. 15:00
Szerintem egyedül nem olyan jó poén Ausztriába menni, mint haverokkal, vagy családdal Szlovákiába. De mint itt is kiderül sokan sokféleképpen gondolkodunk, és "ettől szép a világ".
zsoci | 2013.02.08. 20:41
Ausztriába miért nem lehet haverokkal vagy családdal menni? :D
százas | 2013.02.08. 21:41
Hopi, ezt én sem értem. Az viszont tény, hogy a szlovák ellenőrzés alatti területeken olcsóbban lehet szórakozni, mint a labancoknál.
Chopoker | 2013.02.08. 22:37
Volt egy vélemény, mely szerint tök mindegy, hogy mi történt, jó volt poénnak. Erre jött egy számomra érthetetlen következtetés, mely szerint Szlovákia nem elég vonzó hely. Érthetetlenségemben megnéztem az illető korábbi 1! bejegyzését.:-)

Amúgy szerintem is vicces a kép (az elakadt felvonóról), csak az a baj, hogy kvázi kacsa, így a Ludas Matyiba, vagy ahonnan származik (FBI), oda való...legalábbis szerintem. Bocs!
százas | 2013.02.09. 12:17
ok
IlCapitano | 2013.02.09. 18:36
Ez egy apró malőr. Nevetni ugyan lehet rajta, de akkor Bánkúton meg sírni kell.
A Bánkúti "Sícentrum"-ban a liftek rendszeresen leállnak ( legalábbis azok, amelyeket egyáltalán el tudtak indítani reggel...) 2-3 hete hétvégén az első liftet a 9:00 nyitás helyett 9:30-kor sikerült elindítani (akkor második lift nem is ment, sor=15 perc, mint 1985-ben) ma 9:11-kor indult az első. A lifteket a NKH ősszel átvizsgálta, akkor nem tudom, hogy romolhatnak el ilyen kevés üzemóra után. Ha egy autó kereke a műszaki vizsga után egy héttel kiesik és balesetet okoz, előveszik a vizsgaállomást is. Itt ez hogy van?
Ha nincs tömeg annyi pénzt elsízel, mint egy szlovák vagy kisebb osztrák pályán. Ehhez képest szombat reggel hullámosra sízett, éjszaka/reggel meg nem kezelt pályával várták a sízőket az elméletileg 55-60 cm hó ellenére.
százas | 2013.02.09. 23:01
Eplénybe ha elmennének továbbképzésre...
porszi | 2013.02.10. 12:38
Biztos nyári kabinnak tervezték.
Mondjuk nyáron se mennék oda!

Szállástippek
Wellness Hotel Chopok csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, színvonalas, 158 ágyas, családközpontú wellness szálloda Jasna sífelvonóitól 3 km-re a Déményfalvi-völgyben. Szolgáltatásai: nagymedence, szaunák, fitneszterem, bowling, étterem, bár, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Bystrina csillagcsillagcsillag
Erdőszéli wellnesshotel a Deménvölgyben, Chopok-Jasná síterepétől 6,5 km-re. Két-, háromágyas és családi szobák reggelivel, egyéb ellátás a szomszédos étteremben rendelhető. Szolgáltatások: szaunák, pezsgőfürdő, fitneszterem, játszószoba, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vila Horal
A Vila Horal Demänova falu szélén található, Jasná sípályától kb. 10 km-re. A Vila Horal összesen 6 csendes, stílusosan berendezett apartmant kínál, egyenként 4-5 személy részére. Az egész házban ingyenes WIFI internet használható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.