Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

A románok visszafizettetnék a Miklós Editre költött pénzt

2014.02.18. | Szerző: MTI
Visszafizettetné Octavian Morariu, a román olimpiai bizottság elnöke Miklós Edittel azt a pénzt, amit Magyarországra való áttelepedése előtt a román állam elköltött a felkészülésére - írja az MTI.
h i r d e t é s
A sportvezető ötletéről a ziare.com hírportál számolt be kedden. A portál szerint Morariu "radikális megoldást" javasolt az országot váltó sportolókkal szemben.

Morariu felháborodásának adott hangot amiatt, hogy a csíkszeredai születésű Miklós Edit - aki 2010-ig román színekben versenyzett - "elfelejtette, honnan indult", és a romániai felkészülési feltételeket bírálta.

A szerdán lesiklásban hetedik, ezzel a magyar alpesi sízés történetének legjobb ötkarikás eredményét elért sportoló esete kapcsán vita robbant ki a román médiában arról, hogy a magyar nemzetiségű sportoló nem szülőhazáját, Romániát, hanem Magyarországot képviselte a szocsi téli olimpián.

"Bosszant, hogy azok a sortolók, akikbe pénzt fektetett a román állam és ennek köszönhetően eljutottak egy bizonyos szintre, nemcsak országot váltanak, de azt is elfelejtik, honnan indultak. Ahelyett, hogy értékelnék, megértő emberek nem tettek keresztbe nekik az életben, vádaskodnak és panaszkodnak. Mi több, ujjal mutogatnak arra az államra, amelyik segítette őket a felkészülésben, igaz, nem mindig tökéletesen" - nyilatkozta a román olimpiai bizottság elnöke Miklós Edittel kapcsolatban.

Hangsúlyozta: sokkal normálisabbnak tartja, hogy a románok a siránkozás helyett visszafizettessék az országukat elhagyó sportolókkal azokat a költségeket, amelyeket a román állam a felkészülésükre fordított. "Elvégre ez erkölcsi kérdés is" - tette hozzá Morariu.

Miklós Edit négy évvel ezelőtt a romániaihoz képest jobb felkészülési körülmények miatt döntött úgy, hogy magyar színekben folytatja a versenyzést. Bukarest nem egyezett bele akkor a sportoló döntésébe, de a nemzetközi szövetség (FIS) Magyarország javára döntött.

2014.02.18. 19:02:50 apaboy
Értem én ezt a "jóembert" hogy kissé savankás az a szőlő, de ha egy picit más aspektusból nézzük akkor mi Magyarok meg Erdély kérjük vissza! Ozt' gondolom ezzel meg is oldottuk a kérdést! Bár szerény álláspontom szerint ez az egész dolog ízléstelen, otromba és kicsinyes! Biztos vagyok benne a nyilatkozat tevő szintén erősen felkészült Román élsportoló....volt! és e mellett világ életében egy ilyen megértő, kedves, "Vezérre" vágyott mint ő maga! Abban azért reménykedem, hogy ez csak rossz vicc!
2014.02.18. 20:21:50 alex53
Azt gondolom, hogy valahol ott lehetne keresni az igazságot, ahol a profi szerződésekben írva van.
Szerződésbe foglalva, az elejétől minden!
Természetesen az is szépen megfogalmazva, hogy mi történik akkor, ha valaki odébb akar állni...
Persze ezeket a dolgokat, hazafias érzelmektől mentesen, pusztán üzleti alapon kellene kezelni, és akkor nem kérdés, hogy Dusev-Janics Natasa, vagy Miklós Edit a történet főszereplője.
Tény ugyanis, hogy sokmilliós ráfordítás, amíg valakiből élsportoló válik, és ha szabadon arrébb tolja a bringát amikor kezdenek jönni az eredményei, az nem túl elegáns gesztus az addig őt "felnevelő" klubbal, országgal szemben. Főleg nem, ha még utólag "le is minősíti" őket.
Oda rondít, ahol addig evett...
Lehet ezt sokféle módon szemlélni, de a tények, azok tények! (Én is gyűlölöm a románok dolgait, Aradtól napjainkig, de az más lapra tartozik!)
2014.02.18. 21:20:36 huligan
Belső védekezés a népük felé. Ha komoly lenne, akkor 2010-es téma lenne.
2014.02.18. 21:23:20 pokmalac1
Van ám az éremnek másik oldala is. Minap hallgatva az állami rádiót a kajak-kenu szövetség funkcija nyilatkozott, hogy milyen nagy bajban vannak. Két versenyző szül, a harmadik meg Ausztráliába ment és azóta is ott edz. A versenyzési jogát 2015-ig nem adják ki, de az olimpia 2016-ban lesz stb, stb...
PS: a szomszéd 5lete nem mai, anno 1980-90 körül sok embernek kellett fizetnie... Nosztalgia?
2014.02.18. 21:42:30 tux.at
Ezt a ro xxxházit ! A mutterja adja sírva rá a fehér inget!!
2014.02.18. 21:49:49 Bata Attila | sielok.hu
@pokmalac1 az ausztrált már visszacsábítottuk...
talán meglesz a négyesünk :))
2014.02.18. 21:56:45 huligan
@ tux.at: kezd ez alakulni... :D
2014.02.18. 22:47:27 Klóci
Tipikus román magatartás!!4
A. miért csak most kell nekik vissza Edit? A tavaly , vagy a tavalyelőtt hol voltak?
B. Edit , ahogy a siszövetség elnöke nyilatkozta-sizni akart MAGYAR emberek ill. országnak!
C. milyen lóvét akarnak a románok?Ediz a csiki Hargitán nőtt fel ott tanult meg sizni mogyorófa karók között.A válogattott edzőtáboroztatta a Déli Kárpátokban egy faházban?Ugyan már....
2014.02.18. 23:02:40 szucstamas
Minden romániából elmenekült német nemzetiségű lélek után is bevasalták a német államtól a fejpénzt, mondván, hogy sokba került a taníttatásuk. Igazi kapzsi disznóhoz méltó viselkedés. Tisztelet a kivételnek!
Hajrá Edit!!!!!!!!!
2014.02.19. 06:59:47 kekoma
Ő sport vagy politika vagy pénz és az eredmény?
2014.02.19. 21:42:08 Szkíta1
Szerintem nem Miklós Edit váltott, hanem Csíkszereda, mégpedig 1920-ban. Minden országot váltó városnak el kell kérjük az árát, a polgárainkról nem is beszélve.
Hülye szőröstalpú!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »