Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A világ leghosszabb függőhídja épül egy tiroli faluban

2013.09.04. Bata Attila

A német-osztrák határon található Reutte település nagy dobásra készül. 2014 nyarára egy látványos függőhidat építenek a völgyben, a falu felett. Ha megépül, akkor a 403 méteres hosszával megelőzhetik a kínaiakat, ahol a jelenlegi leghosszabb ilyen gyalogos függőhíd található.
Reutte egy közel 6000 fős település 853 méter magasan. Ugyan az ausztriai Tirolban található, de közös síbérlete érvényes a környező német terepekre is. A településen egy kisebb síterep is üzemel, 15 kilométernyi pályával, de ide is építenek egy modern kabinos liftet az idén. Láthatóan fejlődik a település, egyre többet költenek az idegenforgalomra, ennek a jele a függőhíd is, amely 2014 nyarára készülhet el.
A függőhíd látványterve (Kép: Reutte önkormányzat)
A függőhíd látványterve (Kép: Reutte önkormányzat)
A függőhidat úgy építik, hogy egész évben lehessen használni, tehát a síszezonban érkezők sem maradnak ki az élményből. További élmény, hogy a két hegyet összekötő híd egyik oldalán a környék nevezetessége, a 17. században épült Claudia erőd található, a másikon pedig egy másik látványosság, az Ehrenberg vár.

Érdekesség, hogy a két oldal között 10 méteres különbség van szintmagasságban. A 77 tonnás hídon egyszerre 500-an tartózkodhatnak majd, ezt a két oldalra szerelt beléptető kapukkal szabályozzák majd. A híd szélessége 1,2 méter lesz és a földtől 110 méteres magasságban vezet át a völgyön. A függőhíd LED világítást kap, így esténként impozáns látványként „lóghat” majd a falu felett.

Az egész építkezés 1,8 millió euróba kerül, és ha megépül a maga 403 méterével világ leghosszabb csak gyalogosok részére épített függőhídja lesz, megelőzve a jelenlegi csúcstartót, egy 390 méteres hidat Kínában.
KOMMENTEK
százas | 2013.09.04. 09:19
Egészen jó az a "kisebb síterep", be kéne tenni a síterepek rovatba, mert nem tudtam eddig értékelni.
admin2 | 2013.09.04. 09:21
Benne van, itt találod a Reutte síterep infókat: http://sielok.hu/siterep/hahnenkamm...-hofen/
százas | 2013.09.06. 09:38
ok, köszi

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.