Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Aflenzi sítaxi: ratrakkal szállítják a síelőket


Örömteli hírekkel szolgálhatunk az aflenzi sípályákkal kapcsolatban. Felújították a duplaülésest, újra üzembe helyezik a hátsó hosszú csákányost (Paradieslift), amit ratraktaxikkal érhetnek el a síelők. A tervek szerint, idén először február 3-án üzemelnek a sítaxik.
A síterep az elmúlt években csaknem a bezárás szélére került, miután leállították a felső háromülésest, tavaly csak a rövid tányéros felvonók voltak üzemben.

Sítaxi járhat a liftek között
Sítaxi járhat a liftek között
Ősszel az utolsó pillanatban változások történtek. Egyrészt felújították a völgyből induló kultikus duplaszékest. Másrészt a Paradieslift csákányosát újra üzembe helyezik. A húzóliftet a síelők ratraktaxikkal érhetik el. Vásároltak két sítaxit, amelyek az Almboden és Schönleitenhaus állomások között közlekednek (egy sítaxiban 15 férőhely található), így ismét használhatóvá válik a csákányos felvonó.

Megfelelő hóviszonyok esetén a hétkilométeres völgypályát is megnyitják, így felső-stájer viszonylatban nagy, 15 kilométeres pályarendszer áll a vendégek részére. A sípályák krémje hóbiztos, 1500-1800 méter közt helyezkedik el, az idei szezontól ismét érdemes lesz ellátogatni Aflenzbe, a kedvező árú napijegy is mellette szól.

További újdonság az idén, hogy a síterep egy kezdő sítúrázóknak szánt központba és egy hozzá kapcsolódó felszereléskölcsönzőbe fektetett be. A befektetések végösszege eléri az 1 millió eurót.

A sítaxi szolgáltatás megkezdése az aktuális hóviszonyoktól függ. Egész januárban drukkoltunk, hogy elég hó gyűljön össze a szolgáltatáshoz. A síterep is reménykedett. Először január 20-ra, majd később január 27-re tervezték a sítaxik beindítását. Sajnos ez nem jött össze. A mostani tervek szerint, február 3-án, pénteken indulhatnak a sítaxik.
KOMMENTEK
Töri-074 | 2017.01.30. 20:09
Örülünk a jó hírnek! Jó hangulatú, eldugott kis paradicsom ez a hely! :)

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.