Menü ≡

Még Észak-Afrikában is havazott (video)

2009.12.04. | Szerző: Bata Attila
Még Észak-Afrikában is havazott (video) Az Európára zúduló havazásból még az afrikai kontinens északi részére is jutott. Algériában 3-5 cm vastag hó borította az ország az ország két síterepét(!). A havazás inkább az autósokat állította komolyabb próba elé, a síelőknek még nem kellett rohanniuk, hogy leporolják a tavaly elrakott léceiket.
h i r d e t é s
Tegnap befehéredtek a Haute Kabylie és a Chréa hegység oldalai Algéria észak-keleti részén. Általában az algériai hegyek is szoktak kapni egy kis havat a téli szezonban, még síelni is lehet, az igazán szokatlannak a korai időpont számít. Ha ehhez hozzávesszük, hogy egy hónappal ezelőtt is hasonló mennyiségű hó hullott a környéken, akkor eddig elég jól indul a tél a helyi hóimádók részére. Sőt a novemberi havazáskor egészen 600 méter mélyre süllyedt a hóhatár!

A lehűlésnek köszönhetően a hó megmaradt az 1500 méteres található Chréa és az 1100 méter magasságban elhelyezkedő Sétif síterepeken. Ahogy a fenti videóból is látható, nagyobb izgalmakat inkább az utakon okozott a néhány centiméternyi friss hó. Az alacsonyabban fekvő részeket az eső áztatta, egy nap leforgása alatt 25-30 mm hullott.
2012.10.13. 21:40:35 Simonyi
nagyon durva
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó kontinensek:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »