Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Még Észak-Afrikában is havazott (video)

2009.12.04. Bata Attila

Még Észak-Afrikában is havazott (video) Az Európára zúduló havazásból még az afrikai kontinens északi részére is jutott. Algériában 3-5 cm vastag hó borította az ország az ország két síterepét(!). A havazás inkább az autósokat állította komolyabb próba elé, a síelőknek még nem kellett rohanniuk, hogy leporolják a tavaly elrakott léceiket.
Tegnap befehéredtek a Haute Kabylie és a Chréa hegység oldalai Algéria észak-keleti részén. Általában az algériai hegyek is szoktak kapni egy kis havat a téli szezonban, még síelni is lehet, az igazán szokatlannak a korai időpont számít. Ha ehhez hozzávesszük, hogy egy hónappal ezelőtt is hasonló mennyiségű hó hullott a környéken, akkor eddig elég jól indul a tél a helyi hóimádók részére. Sőt a novemberi havazáskor egészen 600 méter mélyre süllyedt a hóhatár!

A lehűlésnek köszönhetően a hó megmaradt az 1500 méteres található Chréa és az 1100 méter magasságban elhelyezkedő Sétif síterepeken. Ahogy a fenti videóból is látható, nagyobb izgalmakat inkább az utakon okozott a néhány centiméternyi friss hó. Az alacsonyabban fekvő részeket az eső áztatta, egy nap leforgása alatt 25-30 mm hullott.
KOMMENTEK
Simonyi | 2012.10.13. 21:40
nagyon durva

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.