Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpesi vb: kamera zuhant a magasból a célegyenesre

2017.02.17. Bata Attila

Nagyon kevésen múlt, hogy nem történt tragédia a svájci alpesi világbajnokság pénteki napján. A svájci légierő repülőinek bemutató repülésén az egyik repülőgép elvágta a célegyenes feletti kamerát rögzítő drótkötelet, a kamera nagy magasságból zuhant a célegyesbe, szerencsére nem a nézők közé.
A célegyenes befutójáról nagyszerű képeket közvetített eddig a nagy magasságban kifeszített kamera a svájci alpesi világbajnokságon. Majdnem komoly balesetet okozott a kamera és a drótkötele.

Ahogy a szervező bizottság egyik embere nyilatkozta, a versenyek közötti légi bemutatót már korábban elpróbálták és minden rendben volt, azonban most ez egyik pilóta a megengedettnél alacsonyabban repült és repülőgépével elvágta a kamerát tartó drótkötelet.

Szerencsére a kamera nem a zsúfolt nézőtérre, hanem a célegyenes havára zuhant, így nem sérült meg senki sem. Az elvágott drótkötél a pálya melletti, a versenyzőket a rajthoz szállító ülőliftnek csapódott. További szerencse, hogy itt sem sérült meg senki.

Az incidens miatt a férfiak óriás-műlesikló versenyének második futamát csak félórás késéssel kezdhették meg. A verseny előtti izgalmak a versenyre is átragadtak, hiszen remek és izgalmas futamot láthattunk, amelyet végül az osztrák Marcel Hirscher nyert meg. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.