Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Radstadt-Altenmarkt: havazásban adták át az új liftet

2011.12.18. Bata Attila

Elkészült és szombattól már a nagyközönség is kipróbálhatta az új, tízszemélyes kabinost az ausztriai Ski amadé sírégióban található Radstadt/Altenmarkt síterepén. A helyiek megadták a megnyitó módját, a zenekarral megerősített ünnepségbe még a havazás is beleszólt egy kicsit.
Megadták a módját: ilyen volt az ünnepélyes átadás
A környék nagyjainak (Schladming, Zauchensee és Flachau) árnyékában üzemelő síterep igazán látványos fejlesztéssel rukkolt elő az idén. Négy hónapi munka után december 6-án készültek el az új Hochbifangbahn kabinos megépítésével. Ezzel egyidőben a kezdők és a gyerekek részére egy hasonló nevű gyakorlóliftet is átadtak.

Az új lifthez modern völgyállomás is épült 885 méteren. A hegyállomás 1565 méteren található, amely azt jelenti, hogy az új kabinos a 680 méteres szintemelkedésével és 2340 méteres hosszával az egész Ski amádé egyik legfontosabb liftjének számít. Az ötven darab, tízfős kabinok óránkét 2000 utast tudnak szállítani a Kemahdhöhe tetejére. A hosszúnak mondható távot a kabinok hét és fél perc alatt teszik meg.
Radstadt-Altenmarkt: az új kabinos
Radstadt-Altenmarkt: az új kabinos
Az új lifttel és a fejlesztésekkel tovább erősödik a Kemahdhöhe teteje kiemelt szerepe, hiszen négy lift is ide csatlakozik be. Az új 10er Hochbifangbahn I és a Hochbifangbahn II az altenmarkti oldalról, a 8er Köngislehenbahn valamint a Kemahdhöhebahn a radstadti oldalról. Ezen felül a hegytetőt egy jó minőségű webkamerával is felszerelték.
KOMMENTEK
pokmalac1 | 2011.12.19. 18:59
A talponsíelők kis csapata képviselte hazánkat a hivatalos megnyitón, szombaton 10 és 11 között. Hogy milyen is volt a hangulat szombaton a arról képek, videók, leírások látnak majd napvilágot. TSKlub+SörapuTours
Stani | 2011.12.19. 21:31
Ez mindenképpen poz. fejlődés, amikor legutóbb jártam itt, akkor egy békebeli duplaüléses rótta köreit :)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bachseitenhof Panzió
1.200 m magasan az erdő szélén fekvő 12 szobás, panorámás panzió. A legközelebbi sílift (Fageralm) 4,5 km-re található, de kocsival a Ski Amadé sírégió számos síterepe elérhető. A síelés után finn- és infraszauna, ezen kívül internet, ingyenes parkolás várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.