Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Radstadt: kabinos épül a salzburgi síterepen

2011.10.29. | Szerző: Stani
Radstadt: kabinos épül a salzburgi síterepen Flachau és Schladming közt félúton fekvő kis síparadicsom egy kabinos felvonóval bővül 2011 decemberétől. Igazi minőségi előrelépés ez. A régi libegő helyét egy tíz fős gondola veszi át, amivel kényelmesen és gyorsan csúcsra juthatunk.
Radstadt azon síterepek sorát bővíti, amit látni ugyan látunk, de mindig elmegyünk mellette, ami talán nem is olyan csoda, hiszen közelében olyan nagyszerű helyeken síelhetünk, mint Schladming, Flachau, Zauchensee, Obertauern.

Mégis, ha a régióban kalandozunk érdemes legalább egy napot rászánni! A gondosan kezelt üres pályákon igazán élvezet a lesiklás, a felvonók modernek, különösen decembertől, amikor is a hely egyetlenegy régi időkre emlékeztető felvonója nyugdíjba kerül, helyét egy modern gondola váltja fel.
Október 11. - zajlik az építés
Október 11. - zajlik az építés
1971 decemberében egy új duplaülésessel bővült a salzburgi síközpont, akkoriban a legmodernebbnek számított. Jó negyven év telt azóta, időszerű tehát a váltás. A régi libegő helyét egy tíz fős gondola veszi át, amivel kényelmesen és gyorsan csúcsra juthatunk. Több mint 2,3 km hosszúságával és 680 m szintkülönbségével az egyik legnagyobb kabinos a nyugati tartományban.

A felvonó óránként 2000 síelőt képes szállítani, „utazó” sebessége 6 m/s. A Hochbifangra keresztelt kabinos a síterep altenmarkti részéről tör a csúcsra, ott ahol elődje, a régi kétüléses szelte az elmúlt szezonig köreit.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »