Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Radstadt: kabinos épül a salzburgi síterepen

2011.10.29. Stánicz Balázs

Flachau és Schladming közt félúton fekvő kis síparadicsom egy kabinos felvonóval bővül 2011 decemberétől. Igazi minőségi előrelépés ez. A régi libegő helyét egy tíz fős gondola veszi át, amivel kényelmesen és gyorsan csúcsra juthatunk.
Zajlik az építkezés. Kép dátuma: 2011. október 11.
Zajlik az építkezés. Kép dátuma: 2011. október 11.
Radstadt azon síterepek sorát bővíti, amit látni ugyan látunk, de mindig elmegyünk mellette, ami talán nem is olyan csoda, hiszen közelében olyan nagyszerű helyeken síelhetünk, mint Schladming, Flachau, Zauchensee, Obertauern.

Mégis, ha a régióban kalandozunk érdemes legalább egy napot rászánni! A gondosan kezelt üres pályákon igazán élvezet a lesiklás, a felvonók modernek, különösen decembertől, amikor is a hely egyetlenegy régi időkre emlékeztető felvonója nyugdíjba kerül, helyét egy modern gondola váltja fel.

1971 decemberében egy új duplaülésessel bővült a salzburgi síközpont, akkoriban a legmodernebbnek számított. Jó negyven év telt azóta, időszerű tehát a váltás. A régi libegő helyét egy tíz fős gondola veszi át, amivel kényelmesen és gyorsan csúcsra juthatunk. Több mint 2,3 km hosszúságával és 680 m szintkülönbségével az egyik legnagyobb kabinos a nyugati tartományban.

A felvonó óránként 2000 síelőt képes szállítani, „utazó” sebessége 6 m/s. A Hochbifangra keresztelt kabinos a síterep altenmarkti részéről tör a csúcsra, ott ahol elődje, a régi kétüléses szelte az elmúlt szezonig köreit.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Bachseitenhof Panzió
1.200 m magasan az erdő szélén fekvő 12 szobás, panorámás panzió. A legközelebbi sílift (Fageralm) 4,5 km-re található, de kocsival a Ski Amadé sírégió számos síterepe elérhető. A síelés után finn- és infraszauna, ezen kívül internet, ingyenes parkolás várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hammerwirt Forellenhof csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel igényes szobákkal Obertauern közelében, ahová ingyenes síbusz indul a ház elől. Szolgáltatások: wellness részleg, félpanziós ellátás, játszószoba, wifi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.