Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ankogel: csak hétvégenként üzemelnek igazán

2022.01.13. Bata Attila

Érdekes döntést hozott a karintiai Ankogel (Mallnitz) síterepe. Január hátralévő részében igazából csak hétvégenként indítják be a lifteket, hétközben csak a gyerekek számára üzemel egy húzólift.
Mallnitz - Ankogel kabinos liftek
Mallnitz - Ankogel kabinos liftek
A síterep a szomszédos Möltall-lal együtt korábban is közös tulajdonban volt, ez akkor sem változott, amikor a szlovák TMR cég, akik Chopokot is üzemeltetik, mindkét síterepet megvásárolta.

Az üzemeltetők tájékoztatása szerint mostanában olyan kevés a vendég, hogy jobbnak látták hétközben szinte az összes liftet leállítani és csak péntektől vasárnapig tart az igazi nagyüzem.

Természetesen, a döntés előtt egyeztettek a helyi turisztikai vállalkozókkal, akik bár megértették a helyzetet, nem örültek a döntésnek. A mostani állapot január 27-ig tart. Amíg a liftek hétközben állnak, a lifttársaság elvégzi a karbantartásukat is.

A síelőket a szokásos síbuszokkal szállítják át a Mölltal-gleccserhez, ahol hétköznap is üzemelnek. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Alpenhotel Badmeister csillagcsillagcsillag
Az Alpenhotel Badmesister a mölltali síterephez legközelebbi szálloda. Kellemes környezetben, nagy parkkal, félpanziós ellátással és számos wellness szolgáltatással (panorámaszauna, finn szauna, gőzfürdő, relax szoba) várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kärntnerhof csillagcsillagcsillag
Mallnitz központjában helyezkedik el a 3 csillagos Hotel Kärntnerhof, melynek felújított 2-4 ágyas hotelszobái és 2-10 személyes apartmanjai kényelmes szálláshelyet kínálnak. Ingyenes szauna és infrakabin használat!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenblick Panzió
Hangulatos, kényelmes, családbarát panzió és apartmanház a gleccser sífelvonójától csupán 7 km-re, Flattach városkában. Az ingyenes síbusz megállója a háztól 70 méterre áll meg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.