Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Aprés-ski: hegyimentők hozták le a nem szomjas síelőket

2022.01.17. | Szerző: Bata Attila
A covid előtti idők síelés utáni bulijairól most nem beszélhetünk, de még mindig előfordul, hogy egy síelést követő intenzívebb italozás után nehézségbe ütközik lejönni a hegyről vagy a szállást megkeresni. Múlt héten Tirolban egy német apa és fia hívta a hegyimentőket, miután nem tudtak hazatalálni.
A hegyimentők segítenek (Kép: Zoom-Tirol)
h i r d e t é s
A Zillertal régióbeli síelés után ült be egy kis síelés utáni italozásra egy 54 éves apa és 23 éves fia. Finkenberg egyik hegyi vendéglőjéből indultak el a szállásukra, de valami megmagyarázhatatlan okból mindig eltévedtek a hegyen. Este negyed 10-kor adták fel a bóklászást az erdőben és hívták a hegyimentőket.

A négyfős csapat viszonylag hamar megtalálta az eltévedt párost, akik sportcipőben próbáltak lejönni a jeges-csúszós turistaúton. A hegyimentőknek nemcsak a talajviszonyok miatt kellett szorosabban fogniuk őket, hanem elmondásuk szerint saját erejükből nem voltak képesek rendesen járni. Amint lehetett, autóba ültették őket és hazavitték a szállásukra. A páros sérülés nélkül megúszta.

A gerlosi hegyimentők vezetőjének beszámolója szerint a mostani apres-ski bulik már köszönőviszonyban sincsenek a korábbi vadabb eseményekkel. Jellemzően a síelők az asztalnál ülve iszogatnak amíg jól esik nekik, aztán valaki értük jön és hazaviszi őket. Sajnos néha saját maguk vágnak neki a hazaútnak, és ekkor kérnek segítséget.

Gerlos síterepén külön csoportot hoztak létre erre az esetre. Az elmúlt két hétben hat alkalommal hívták őket, legtöbbször este 5 és 6 óra között.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »