Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Aprés-ski: hegyimentők hozták le a nem szomjas síelőket

2022.01.17. Bata Attila

A covid előtti idők síelés utáni bulijairól most nem beszélhetünk, de még mindig előfordul, hogy egy síelést követő intenzívebb italozás után nehézségbe ütközik lejönni a hegyről vagy a szállást megkeresni. Múlt héten Tirolban egy német apa és fia hívta a hegyimentőket, miután nem tudtak hazatalálni.
A hegyimentők segítenek (Kép: Zoom-Tirol)
A hegyimentők segítenek (Kép: Zoom-Tirol)
A Zillertal régióbeli síelés után ült be egy kis síelés utáni italozásra egy 54 éves apa és 23 éves fia. Finkenberg egyik hegyi vendéglőjéből indultak el a szállásukra, de valami megmagyarázhatatlan okból mindig eltévedtek a hegyen. Este negyed 10-kor adták fel a bóklászást az erdőben és hívták a hegyimentőket.

A négyfős csapat viszonylag hamar megtalálta az eltévedt párost, akik sportcipőben próbáltak lejönni a jeges-csúszós turistaúton. A hegyimentőknek nemcsak a talajviszonyok miatt kellett szorosabban fogniuk őket, hanem elmondásuk szerint saját erejükből nem voltak képesek rendesen járni. Amint lehetett, autóba ültették őket és hazavitték a szállásukra. A páros sérülés nélkül megúszta.

A gerlosi hegyimentők vezetőjének beszámolója szerint a mostani apres-ski bulik már köszönőviszonyban sincsenek a korábbi vadabb eseményekkel. Jellemzően a síelők az asztalnál ülve iszogatnak amíg jól esik nekik, aztán valaki értük jön és hazaviszi őket. Sajnos néha saját maguk vágnak neki a hazaútnak, és ekkor kérnek segítséget.

Gerlos síterepén külön csoportot hoztak létre erre az esetre. Az elmúlt két hétben hat alkalommal hívták őket, legtöbbször este 5 és 6 óra között.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.