Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Még most is lehet síelni a közeli síterepeken!

2009.04.24. Bata Attila

Még most is lehet síelni a közeli síterepeken! Lassan már április végéhez közeledünk, de a közeli-távoli síterepeken még mindig lehet síelni. Az előttünk álló hétvégén ismét számos síterep zárja be a kapuit Szlovákiában és Ausztriában, de a május elejei hétvégére is marad még - közeli - üzemelő síterep mindkét országban.
Kezdjük a sort Szlovákiával! Itt a múlt hét szerdán zárt be Donovaly, vasárnap pedig Martinban (Martinské Hole) és Rohácson állították le erre a szezonra a lifteket. Ezen a hétvégén lehet utoljára síelni a Vratna-völgyében, a Chleb rész még üzemel vasárnapig. További három terepen is járnak még a felvonók a hétvégén, sőt, ha az időjárás is úgy akarja, akkor május 10-ig tart a szezon a Chopok két oldalán, a Lomnici-nyeregben, és a Csorba-tónál.

A mostani hétvége után ez a három pálya hétközben karbantartás miatt zárva tart és csak a májusi ünnepi hétvégékre nyitnak ki. Tőlünk eltérően május 8., péntek munkaszüneti nap Szlovákiában, így egy hosszú hétvégével zárják a szezont május 10-én. Ha a tervek bejönnek, akkor Jasnán 164 napos lehet a szezon.

Ausztriában is néhány kedvelt síterep bezár a hétvégén. Utoljára nyit ki Kaltenbach/Hochzillertal-Hochfügen, Kühtai, Lech-Zürs, Serfaus-Fiss-Ladis és Zauchensee . Május első hétvégéjén még lehet síelni Gasteiner Tal/Sportgastein, Hochkar, Ischgl-Samnaun , Obergurgl-Hochgurgl, Obertauern, Partenen/Silvretta Bühlerhöhe, St. Anton/Stuben am Arlberg, és Turracher Höhe pályáin, valamint erre a hétvégére újra kinyithat Gerlitzen is.

A május elejei hétvégén zár be a söldeni gleccser (újranyitás június 20-án), egy héttel később pedig a mölltali gleccser zár be ideiglenesen. A többi gleccser fokozatosan áttér a nyári nyitva tartásra, és folytatódhat a síelés, amíg a hó bírja, de néhány terep (Kaprun, Pitztal) biztosan bezár május végén vagy június elején kisebb-rövidebb karbantartásra, de utána ismét várja a síelőket.

Franciaországban is ezen a hétvégén lehet utoljára síelni Les 2 Alpes síterepén, a gleccser június 13-án nyitja meg újra a kapuit. Egész télen kritikus volt a lavinahelyzet Isola 2000 környékén. Ahogy kezdődött a szezon, úgy is végződik. Lavinaveszély miatt ismét lezárták a síterephez vezető utat, hiába a sok hó, a hétvégén itt is befejezik a szezont.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.