Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Áprilisi havazás: a Bakonyban 20-30 cm hó esett

2021.04.14. | Szerző: sielok.hu
A síszezon már véget ért, mi is lezártuk a 2020/21-es évadot egy összefoglaló cikkel, de a természet adott még egy ráadást a télből. Április 14-én reggelre jelentős hómennyiség esett az ország hegyvidékein.
A webkamera mai képe Eplényben. A felvonók már nem üzemelnek. Kép forrása: idokep.hu
h i r d e t é s
Az Időkép észlelői közel 30 cm havat jelentettek a Bakonyból, a legtöbb hó Zirc környékén esett. Havazott a Mecsekben, a Pilisben, a Börzsönyben, a Mátrában és a Bükkben is. A sípályák már nem fognak megnyitni, de hóemberépítésre, téli túrázásra, vagy akár egy privát freeride-ra még alkalmas lehet az áprilisi hó.
A Nagyhideghegyi Turistaház terasza ma reggel | Forrás: a NHH Túraközpont facebook oldala
Ilyenkor már nem várható, hogy beindítják a lifteket, ahogy a bánkúti síterep üzemeltetői is leírták közösségi oldalukon:
"Sokan kérdezték, hogy miért nem indítunk be legalább egy sífelvonót. Csodás téli körülmények fogadják a Bánkútra látogatókat, de a kép csalóka. Ez a hó sajnos nem alkalmas már a felvonók és a sípályák üzemeltetésére. A felvonók elektromos hálózata már a nyári üzemre lett átállítva, így ebben az időszakban már nem lehet üzemszerűen használni."
Bánkút webkamerakép ma reggel | Forrás: idokep.hu
Kékestetőn is gyönyörű látvány fogadja a kirándulókat. Áprilisban már megnyílt a TV-torony kilátó. Hétköznapokon a HE-DO bár, hétvégén pedig a Tető Étterem, a Kékesi Vendégház, valamint a HE-DO bár továbbra is nyitva tart elviteles kiszolgálással!

A havazás alakulását érdemes követni a hazai webkamerákon. Aki nem csak monitoron szeretné nézegetni az április telet, gyorsan kerekedjen fel, mert pár nap múlva kezdődik a tavaszi felmelegedés, ez a hóréteg nem lesz tartós.
24 óra termése Eplényben
2021.04.17. 13:50:16 ttottam
Korán zártak a hazai pályák....
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »