Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Átadták Székelyföld első ülőliftes sípályáját

2021.01.20. 2021.01.25. sielok.hu | frissítve: 2021.01.25.

Egy álom vált valóra, amikor 2021. január 16-án üzembe helyezték Székelyföld első ülőliftes sífelvonóját Székelyvarság határában. Az ötlet még 2018-ban született, már akkor elindult a tervezés. A Skivarsag nevű sípályán egy 840 méter hosszú kétüléses felvonó létesült.
Frissítés:
A sípálya az előző héten még próbaüzemben működött, a hivatalos megnyitót 2021. január 25-én tartották meg. Az egy kilométer hosszú lesiklópálya hóágyúzható és a völgyben egy kiszolgáló épület is létesült, melyben vendéglő és síkölcsönző kapott helyet. A teljes beruházás a Magyar Kormány támogatásával jött létre. A pálya létrehozásában Miklós Edit alpesi síversenyző is segített szakmai tapasztalataival.
Kárpát-medence - Székelyvarsági sípálya 2021.01.24.
Hóágyúk a székelyvarsági sípályán
Székelyvarság Hargita megye legnagyobb szórványtelepülése, amely a Nagy-Küküllő forrásvidékén fekszik, patakvölgyekkel tagolt gyönyörű hegyek között. Számos népszerű kirándulóhely van a közelben, a legismertebb a Csorgókő-vízesés.
A befagyott Csorgókő-vízesés Székelyvarság közelében
A képeket köszönjük Takács Ágnes olvasónknak.
A kommentelési szabályzat megsértése miatt a cikk alatti kommentek megjelenését a szerkesztőség kikapcsolta. Kérjük olvasóinkat, hogy politikai véleményüket ne a sielok.hu-n fejtsék ki, vannak erre más, erre megfelelőbb fórumok. Ez a portál maradjon meg a síelők szakmai oldala, ez olvasóink többségének az igénye. Köszönjük, a nevükben is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.