Menü ≡

Átadták Székelyföld első ülőliftes sípályáját

2021.01.20. | Frissítve: 2021.01.25. | Szerző: sielok.hu
Egy álom vált valóra, amikor 2021. január 16-án üzembe helyezték Székelyföld első ülőliftes sífelvonóját Székelyvarság határában. Az ötlet még 2018-ban született, már akkor elindult a tervezés. A Skivarsag nevű sípályán egy 840 méter hosszú kétüléses felvonó létesült.
h i r d e t é s
Frissítés:
A sípálya az előző héten még próbaüzemben működött, a hivatalos megnyitót 2021. január 25-én tartották meg. Az egy kilométer hosszú lesiklópálya hóágyúzható és a völgyben egy kiszolgáló épület is létesült, melyben vendéglő és síkölcsönző kapott helyet. A teljes beruházás a Magyar Kormány támogatásával jött létre. A pálya létrehozásában Miklós Edit alpesi síversenyző is segített szakmai tapasztalataival.
Kárpát-medence - Székelyvarsági sípálya 2021.01.24.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Székelyvarság Hargita megye legnagyobb szórványtelepülése, amely a Nagy-Küküllő forrásvidékén fekszik, patakvölgyekkel tagolt gyönyörű hegyek között. Számos népszerű kirándulóhely van a közelben, a legismertebb a Csorgókő-vízesés.
A képeket köszönjük Takács Ágnes olvasónknak.
A kommentelési szabályzat megsértése miatt a cikk alatti kommentek megjelenését a szerkesztőség kikapcsolta. Kérjük olvasóinkat, hogy politikai véleményüket ne a sielok.hu-n fejtsék ki, vannak erre más, erre megfelelőbb fórumok. Ez a portál maradjon meg a síelők szakmai oldala, ez olvasóink többségének az igénye. Köszönjük, a nevükben is.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »