Menü ≡

Növeli alkalmazottainak számát az Atomic

2008.10.06. | Szerző: Bata Attila
Növeli alkalmazottainak számát az Atomic A tavalyi hírek után akár szenzációsnak is mondható az Atomic bejelentése, hogy 90 új alkalmazottal növelik létszámukat az altenmarkti gyárban, de a helyzet annyira nem egyszerű. A megszűnő francia üzem helyett az idén itt készülnek a Salomon lécek. Franciaországban 150 alkalmazottól váltak meg.
h i r d e t é s
Már lassan három éve közös tulajdonban van az Atomic és a Salomon, de csak az idén jutott odáig a gazdasági átszervezés, hogy a salzburgi tartományban kerül át a sportszergyártás. A helyi üzem a 2009/2010-es szezonra 750 000 pár léc legyártását tervezi, amelynek 40 százalékát a „francia” márka termékei teszik ki. A tervek szerint a következő év elejétől 900 alkalmazott fog dolgozni Altenmarktban.

A tulajdonos az idén 40 millió eurót költött a Salomon részleg átszervezésére, amelynek része volt a francia üzem bezárása és a 150 ottani dolgozó elbocsátása. Az átszervezés várhatóan két éven belül megtérül a cég számára, hiszen csak a munkabérek és járulékok kifizetésén az idén 20 millió eurót spórol a cég.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »